Ekran kartı görüntü gelmiyor

Trollust

Üye
Katılım
10 Tem 2017
Mesajlar
40
Puanları
1
Yaş
23
Sorun 6 ay civarı bir zaman önce başladı. İlk belirtilerde ayda 1-2 kere durduk yere görüntü gidiyordu yüzden pek takmıyordum. Son 2 aydır görüntü almak çok zorlaştı. Görüntüyü onboard üzerinden alıyorum. Ekran kartını çıkartıp 1 hafta dinlendirdim. Taktım 2 gün gitti. Psuyu açtım 2 adet kondansatörün şiştiğini gördüm gerilimleri ölçüm normaldi ancak akımları ölçemedim. Sonra ekran kartını 2 hafta civarı bıraktım tekrar bir bakmak için taktım 2 hafta civarında götürdü. İnternette çoğu çözümü denedim maalesef işe yaramadı. Anakart üstünde kondansatör şişmesi yok ramlerin yerini değiştirdim bios sıfirladım. Statik elektriği deşarj ettim. Ram ekran karti yuvalarını temizledim bakırlarını silgiyle temizledim. Ekran kartından görüntü alamadığımda ekran kartı fanı çalışıyordu klavye mouse bazen çalışıyor mouse yanıp sönüyordu. İstediğim çözüm değil hangi elemanda arıza var onu merak ediyorum cevaplariniz için teşekkürler.
 
Monitöre sinyal gönderiyor mu? Bilgisayar normal mi açılıyor yoksa hata mı veriyor? En son ne zaman termal macunu değiştirdiniz? Ekran kartı modeli nedir? Ekran kartına harici güç girişi var mı?
 
ekran kartlarının üzerindeki çiplerin altında çok ince (kılcal) yollar var. Bu yollar ısıdan etkilenip şekil değiştiriyorlar.(genleşme) bu da iletimde kopmalara sebep oluyor. ekran kartın soğuyunca genleşen hat eski haline dönüyor. çözüm dersen çipi güzel ısıtıp lehimlerinin tekrar güzelce yapışmasını sağlayıp. iyi soğutma ile kurtulabilir.
 
Bazen 5 dakika dinlendirip denedigimde anakart modeli yazısı geliyor hemen gidiyor. ekran karti takılıyken onboard üzerinden görüntü alamıyorum. Bilgisayar normal donanımsal bir hata var. Termal macunu 1 ay önce değiştirdim. Modeli 9500 gt harici güç girisi yok galiba bir tane yuva var 2 pinli ney olduğunu bilmiyorum. Bilgisayar 8 yıllık hiçbir donanımı değiştirmedim.
 
Ekran kartını başka bilgisayarda deneyin aynı sorunu yaparsa çipin @mehmetmumtaz 'ın da dediği gibi lehimleri yenilenmesi gerekiyor. İnternette ekran kartını fırınlayanlardan tutunda çakmakla çipi ısıtanlar bile var... Ev ortamında ısı tabancası ile yapılabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,857
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst