Ekran kartı kondansatör kısadevresi

Katılım
25 Nis 2014
Mesajlar
44
Puanları
1
Yaş
29
Merhaba. Ekran kartımı test sonrası sıcakken sistemden soğutucu değiştirmek için sökmüştüm ve bundan sonra anakart ekran kartını görmüyordu. ramların birinin bacaklarında lehim benzeri lekeler gözüküyordu. tiner ve fırçayla temizledim. 200 derecede 7 dakika kartı fırınladım. 1 saat soğumasını bekledikten sonra tekrar temizledim bahsettiğim ram bacaklarında bir sorun gözükmemesine rağmen sisteme takınca fanlar çalışıp duruyordu yani kısa devre vardı. fırınlamadan önce kısa devre yoktu sanırım sistem açılıyor fakat görüntü alamıyordum.
Kartta fiziksel bir arıza gözükmüyor. kondansatörler katı hal kondansatörleri. şişiklik felan gözükmüyor fakat çoğunun alt kısmında sararmalar mevcut sıvı akması felan mevcut değil. 2-3 kondansatör hariç tümünde kısa devre var. Sizce sorun nereden kaynaklanmış olabilir? Bu renk değiştiren kondansatörler kısa devre yapıyor olabilir mi ?
 
Sarı izler muhtemel kapasitör izalasyon malzemesi olabilir.
 
200 derece 7 dakika ne arkadaşım ya. nerden çıkıyo bu sıcaklıklar. Kartı direkt çöpe at yeni bir şey al. Anakartı da yakarsın herşeyi yakarsın.
 
o kart iflah olmaz bidaha, yenisini al
 
Kondansatörlerin büyük ihtimalle ölmüştür çünkü kondansatör 200 dereceye dayanamaz. Ekran kartını at çöpe bence bilgisayarın başka parçalarını da bozmasın

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
hocam üzerindeki katı hal kapasitörleri yüksek dereceye dayanıyor. bu işlemi bir tek ben yapmıyorum ekran kartı sorunlarının çoğu bu yöntemle çözülüyor youtubede videoları felan var. 200 derece 7 dakika kart için riskli bir işlem değil. Anakartı yakma gibi bir durumum yok fırınlamadan sonra da bi kaç sistemde denedim kart gözükmüyor. anakartın ve psunun aşırı voltaj-kısa devre koruması mevcut.
 
[video=youtube;DmzGnjJNZrM]http://www.youtube.com/watch?v=DmzGnjJNZrM[/video]
 
Katı hal kondansatörü ise sorun yok bu işlemin yapıldıgı duymuştum.peki bu ekran kartını bağlayınca bilgisayarı buzzerından hata sesi geliyor mu

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Katı hal kondansatörü ise sorun yok bu işlemin yapıldıgı duymuştum.peki bu ekran kartını bağlayınca bilgisayarı buzzerından hata sesi geliyor mu

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
onboard kartı olmayan anakart bi uzun 2 kısa bip sesi yani ekran kartı yok hatası veriyordu fırınlamadan sonra fanlar hemen dönüp kapanıyor. onboard kartlı olan anakartta fırınlama öncesi ve sonrası direk onboard ekran kartına geçiyor.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst