Ekovat

bilo_cu

Üye
Katılım
3 Şub 2014
Mesajlar
106
Puanları
1
Selam üstatlar.. Elimde bozuk bir buzdolabı motoru var. Kaynak yerlerinden kesip içindeki 220 olan sargıyı söküp 12 volt olarak sarmak istiyorum.. Bu motoru 12v ta düşürdüğğmde randımanlı çalışırmı? Voltaş değiştiğinde rotör ünde değişmesi gerekirmi..? Dışındaki termik için 12 v yardımcı bobin sarıldığın da termik yine iş görürmü..?
12 v ekovat lar piyada çok pahalı, nedenini bilmiyorum..içinde çok farklı bi sistem yoksa sargıyla bu iş olur gibi bi fikre kapıldım.. Kullanma amacım çok yönlü olabilir.. Kışın klima gazıyla arabayı ısıtmaktan tutun mini buzdolabı hatta lastik için komprasör bile yapabilirim.. Bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ekovatı sarmak çok maliyetli olur dc akım konturol unitesi falan ugraştıgına degmez ac ekovat tak ivertor kullanmak daha mantıklı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,551
Kullanıcılar
449,915
Son üye
eylulllll33

Yeni konular

Geri
Üst