Egea teyp hata veriyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan danny79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

danny79

Üye
Arkadaşlar egea teybi evde kullanmak üzere elektrik bağlantısı ve hoparlör çıkışlarını baglatrirdim. Fakat bu şekilde hata veriyor yardımcı olur musunuz

IMG-20260827-WA0000.webp

20260828_111647.webp

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bir zamanlar çalınmaya karşı teyplerde kod girmek gerekiyordu. Kodu girince arabada ilgili modülfe kayıt oluyordu. Aynı arabada sök-tak durumunda bile kayıtlı olan ile teyteki kodu karşılaştırıp kod sormuyordu diye hatırlıyorum. Yani durum bu ise o teybin bir kodu olacak. Genelde arabanın kitapçığında oluyordu. Ya da servisten sormalısınız.
Başka bir durumsa bilmiyorum.

Bir zamanlar çalınmaya karşı teyplerde kod girmek gerekiyordu. Kodu girince arabada ilgili modülfe kayıt oluyordu. Aynı arabada sök-tak durumunda bile kayıtlı olan ile teyteki kodu karşılaştırıp kod sormuyordu diye hatırlıyorum. Yani durum bu ise o teybin bir kodu olacak. Genelde arabanın kitapçığında oluyordu. Ya da servisten sormalısınız.
Başka bir durumsa bilmiyorum.
Kodu biliyorum abi kod sorma menüsü açamıyorum

Arabadaki bir modülü arıyor olabilir?

YZ şunu söyledi;Fiat 356 VP2 ECE kod girme
Fiat 356 VP2 ECE model teybinize güvenlik kodunu girmek için aşağıdaki adımları izleyin:
  1. Ateşlemeyi Açın: Kontağı "çalıştırma" konumuna getirin (motoru çalıştırmanıza gerek yok, sadece elektrikleri açın) .
  2. Teybi Açın: Teybin açma/kapama (ON/VOL) düğmesine basın .
  3. Kod Ekranını Bekleyin: Ekranda "ENTER CODE" veya "CODE" yazısı görünene kadar bekleyin .
  4. Kodu Girin: 4 haneli güvenlik kodunuzu, teypteki 1'den 6'ya kadar olan ön ayar (preset) tuşlarını kullanarak sırayla girin. Örneğin, kodunuz 1234 ise sırasıyla 1, 2, 3 ve 4 tuşlarına basın . Kodunuzu doğru sırayla girmeniz çok önemlidir.

⚠️ Önemli Uyarılar ve Sorun Giderme​

• "WAIT" (Bekleyin) Hatası: Ekranda sürekli "WAIT" yazıyorsa, teybiniz yanlış kod denemeleri nedeniyle kilitlenmiş olabilir. Bu durumda teybi açık bırakıp 1-2 saat kadar beklemeniz gerekebilir. Bu sürenin sonunda kilit otomatik olarak açılır ve kodu tekrar deneyebilirsiniz .
  • "CODE ERROR" veya "CANCHECK" Hatası: Eğer bu hata mesajlarını görüyorsanız, teyp ya kalıcı olarak kilitlenmiştir ya da aracın CAN-BUS sistemi ile iletişim kuramıyordur. Bu durum genellikle teyp orijinal aracından farklı bir araca takıldığında ortaya çıkar. Bu hatayı gidermek için teybin bir servis tarafından sıfırlanması gerekebilir .

Ustam bu orjinal teypler ecu beyin ile irtibatlidir diyorlar o yüzden bu yol uzun vazgeçiyorum.

Fiat / Egea OEM Radio CAN Bus Simulator gibi bir similatöre ihtiyacınız var. type CAN bus üzerinden haberlşeme bekliyor. Ona güvenli sinyali gelmesi gerekiyor. Gelmez ise type kullanamazsınız.

https://www.amazon.com/canbus-decoder-android-radio/s?k=canbus+decoder+for+android+radio <= bu ve benzeri kitler mevcut.

Yada type eeprom modifikasyonu yapmanız gerekebilir. Araştırmak gerekli eeprom datası bulabilirseniz değişiklik ile kullanmak mümkün olabilir.

Can bus similatör yaparak gerekli veriyi döngü halinde göndermeniz gerekli:

1788012353924.webp

https://mhhauto.com/Thread-SOLVED-UCONNECT-8-4-on-bench adresinde benzeri bir kodlama mevcut.
Donanım olarakta CAN BUS <_> USB adaptörü kullanabilirsiniz.

1788012398745.webp

Deneme yapılarak kodun çözülebileceğini düşünüyorum. En kötü ihtimal araba üzerinden canlı olarak okuma yapıp ayıklama yapılabilir.

Fiat / Egea OEM Radio CAN Bus Simulator gibi bir similatöre ihtiyacınız var. type CAN bus üzerinden haberlşeme bekliyor. Ona güvenli sinyali gelmesi gerekiyor. Gelmez ise type kullanamazsınız.

https://www.amazon.com/canbus-decoder-android-radio/s?k=canbus+decoder+for+android+radio <= bu ve benzeri kitler mevcut.

Yada type eeprom modifikasyonu yapmanız gerekebilir. Araştırmak gerekli eeprom datası bulabilirseniz değişiklik ile kullanmak mümkün olabilir.

Can bus similatör yaparak gerekli veriyi döngü halinde göndermeniz gerekli:

Ekli dosyayı görüntüle 123361

https://mhhauto.com/Thread-SOLVED-UCONNECT-8-4-on-bench adresinde benzeri bir kodlama mevcut.
Donanım olarakta CAN BUS <_> USB adaptörü kullanabilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 123362

Deneme yapılarak kodun çözülebileceğini düşünüyorum. En kötü ihtimal araba üzerinden canlı olarak okuma yapıp ayıklama yapılabilir.
Beni aşar bu konu

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,227
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri