Kodu biliyorum abi kod sorma menüsü açamıyorumBir zamanlar çalınmaya karşı teyplerde kod girmek gerekiyordu. Kodu girince arabada ilgili modülfe kayıt oluyordu. Aynı arabada sök-tak durumunda bile kayıtlı olan ile teyteki kodu karşılaştırıp kod sormuyordu diye hatırlıyorum. Yani durum bu ise o teybin bir kodu olacak. Genelde arabanın kitapçığında oluyordu. Ya da servisten sormalısınız.
Başka bir durumsa bilmiyorum.
Fiat 356 VP2 ECE model teybinize güvenlik kodunu girmek için aşağıdaki adımları izleyin:
- Ateşlemeyi Açın: Kontağı "çalıştırma" konumuna getirin (motoru çalıştırmanıza gerek yok, sadece elektrikleri açın) .
- Teybi Açın: Teybin açma/kapama (ON/VOL) düğmesine basın .
- Kod Ekranını Bekleyin: Ekranda "ENTER CODE" veya "CODE" yazısı görünene kadar bekleyin .
- Kodu Girin: 4 haneli güvenlik kodunuzu, teypteki 1'den 6'ya kadar olan ön ayar (preset) tuşlarını kullanarak sırayla girin. Örneğin, kodunuz 1234 ise sırasıyla 1, 2, 3 ve 4 tuşlarına basın . Kodunuzu doğru sırayla girmeniz çok önemlidir.
Önemli Uyarılar ve Sorun Giderme
- "WAIT" (Bekleyin) Hatası: Ekranda sürekli "WAIT" yazıyorsa, teybiniz yanlış kod denemeleri nedeniyle kilitlenmiş olabilir. Bu durumda teybi açık bırakıp 1-2 saat kadar beklemeniz gerekebilir. Bu sürenin sonunda kilit otomatik olarak açılır ve kodu tekrar deneyebilirsiniz .
- "CODE ERROR" veya "CANCHECK" Hatası: Eğer bu hata mesajlarını görüyorsanız, teyp ya kalıcı olarak kilitlenmiştir ya da aracın CAN-BUS sistemi ile iletişim kuramıyordur. Bu durum genellikle teyp orijinal aracından farklı bir araca takıldığında ortaya çıkar. Bu hatayı gidermek için teybin bir servis tarafından sıfırlanması gerekebilir .

Beni aşar bu konuFiat / Egea OEM Radio CAN Bus Simulator gibi bir similatöre ihtiyacınız var. type CAN bus üzerinden haberlşeme bekliyor. Ona güvenli sinyali gelmesi gerekiyor. Gelmez ise type kullanamazsınız.
https://www.amazon.com/canbus-decoder-android-radio/s?k=canbus+decoder+for+android+radio <= bu ve benzeri kitler mevcut.
Yada type eeprom modifikasyonu yapmanız gerekebilir. Araştırmak gerekli eeprom datası bulabilirseniz değişiklik ile kullanmak mümkün olabilir.
Can bus similatör yaparak gerekli veriyi döngü halinde göndermeniz gerekli:
Ekli dosyayı görüntüle 123361
https://mhhauto.com/Thread-SOLVED-UCONNECT-8-4-on-bench adresinde benzeri bir kodlama mevcut.
Donanım olarakta CAN BUS <_> USB adaptörü kullanabilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 123362
Deneme yapılarak kodun çözülebileceğini düşünüyorum. En kötü ihtimal araba üzerinden canlı olarak okuma yapıp ayıklama yapılabilir.