ESP32 S3 kart 5Vin pini ölçümde düşük veriyor.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan is_system
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

is_system

Üye
Merhaba. ESP32 S3 kart aldım ve usb portundan beslediğimde 5Vin ve GND yi multimetre ile ölçtüğümde 2v civarı veriyor. Bu pin de 5V vermesi gerekmez mi? MAX98357A amfi yi buradan beslemem gerekmez mi? ama bu şekilde amfiyi bu esp32 üzerindeki 5vin den beslersem 2v verecek ve aktif olmayacaktır. aldığım kartta mı sorun var acaba? Bir çok yere baktım projelerde hep direk amfiyi esp32 nin 5Vin pininden besliyorlar.

bir de bu esp32 s3 kartını direk 5vin pini üzerinden şarj modülü ile beslersem esp32 aktif çalışıyor. Bu şekilde harici güç ile esp32 s3 kartı 5Vin ve GND ye baglı çalışıyorken, kod atmak için usb den de baglasak sorun olur mu? Bu konuda da net bir açıklama bulamadım bir türlü.

Benim esp32 s3 cihazı bu adresde ki;
https://www.meonotomasyon.com/urun/...RDrYfx-H8V704z_N2SF-oyHgmb-uFqFse4quA4VSr_WQH

Merhaba, 5vin pini normalde usb/type-c harici bir 5v kaynaktan beslemek için, giriş pin'idir. Ama kart üzerinde bu pinin hemen üst tarafındaki açık/lehimsiz bırakılan pad'leri lehimlerseniz 5v çıkış verir.
Evet paylaşım için çok teşekkür. 5vin pini lehim atılmasza 5v giriş piniymiş evet.

Peki diğer sorumla ilgili bilginiz var mi? Ben şarj modülü ile 5v vererek beslerken, ayni zamanda usb den baglayarak kod yükleyebilir muyum? Yoksa her kod yüklemede önce 5vin pininden şarj modülü ile beslemeyi kesmem mi lazım öncesinde?

Evet paylaşım için çok teşekkür. 5vin pini lehim atılmasza 5v giriş piniymiş evet.

Peki diğer sorumla ilgili bilginiz var mi? Ben şarj modülü ile 5v vererek beslerken, ayni zamanda usb den baglayarak kod yükleyebilir muyum? Yoksa her kod yüklemede önce 5vin pininden şarj modülü ile beslemeyi kesmem mi lazım öncesinde?
Sağlıklı değil, usb üzerinden kod yüklerken harici güç bağlantısını kesmeniz gerek diye hatırlıyorum.

Tecrübe etmedim, yorumlarsam, 5vOut (padler lehimlendiyse, 5vOut oldu artık;)) olması, usb'den gelen 5v'un dışarı paylaşılması demektir. Dolaysıyla veri gönderirken sorun olmaz diye düşünüyorum. Fakat usb'nin verebileceği akımın sınırında güç çekilirse esp32 programlasa bile sağlıklı olmayacaktır! Yani çekilecek akıma bağlı. Standart usb 2.x'den 0.5A güç çekilebilir. Usb 3.x daha fazla güç sağlar.

dostum ben genelde çok önemli olmadıkça veya güç hattını kontrol etmem gerekmedıkce espye giden gücü kesip öyle programlıyorum, programlamadan once usbye takarken boot tusuna basılı tutuyorum windowsdan dıdıdı diye ses gelince boot tuşunu bırakıyorum ve sağlıklı şekilde programlayıp espye dışardan güç veriyorum eğer usb+güç hattı yaparsan ya güç hattına zarar verirsin yada usb hattına, eğer arada diyot yoksa. eğer diyot varsa sorun yaşamazsın, şahsen ben sorun yaşamıyorum ama sorun yaşayıp pcnin usb portunu yakan tekniker arkadaşlarım var :)

Ben program yükleyeceğim zaman harici 5V hattını hep kesiyorum. Her ne kadar kaliteli (NodeMCU, ESP32-WROOM-32V vb) ESP32 lerde koruma diyotu (Schottky Diode) olsa da klon veya sahte kartlarda sorun çıkarabilir.

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri