Easy view de start-stop

askb

Üye
Katılım
29 Mar 2008
Mesajlar
270
Puanları
1
Konum
Usa
herkese selamlar.
arkadaslar elımde fp-x c30td panasonıc marka plc ve easy view marka mt506tv operator panelı var.
plc ogrenmeye yenı basladım.sızden rıcam.Op'ne 1 adet start,1 adet stop butonu koyarak,OP'den bır motoru calıstırıp durduran programın nasıl yazılacagı hakkında yardım ıstıyorum.plc ve op'ne nasıl bır program yazmalıyım.yardım edeceklere sımdıden tesekkur edıyorum.selamlar.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
easybuilder da system parameters e girip plc tipini matsushita seç, panelde kullanacağın start ve stop butonları panasonic e uygun adlar alacak , X,Y, R gibi.. easybuilder ın sağında yer alan buton sembolünü seçip start için örneğğin datayı y0 ve ON , stop için de ikinci bir buton seçip Y0 ve OFF yapmalısın , plc de de haberleşme için kullanacağıın portun ( FPX için tool port uygun, USB den programlama yaparsın) baud rate ,stop bit gibi değerlerini easybuilder daki ayarlarla aynı tut.
 
yardımınız için tesekkur ederım.Yapabıldım sonunda.
 
dostum easybuilder ın türkçe kullanma klavuzu forumda mevcut arat bul. ordan çok rahat öğrenirsin her şeyini..
 
Arkadaşlar easybuilder 500 den mt 506tv ekrana programi download edemiyorum sim calisiyor ancak ekrana yuklenirken yukleme islemi yariya kadar gelip hata veriyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst