e700 omega panel ekran ışıkları yanmıyor

ado009

Üye
Katılım
8 Ağu 2012
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
50
Arkadaşlar bu panel mitsubishi PLc ile çalışıyor.. Bir pres te kullanıyor.. ancak birden ekran ışıkları gitmiş.. ben gerekli kontrolleri yaptım.. tuşlara bastığımızda ses gelemeye başladı.. bana yardımcı olacak arkadaş var mı??

E700 omega beijer G&L MAC/MTA E700 Type 02400B, 24VDC sanırım besleme arızası var.. içinde küçük bir power devresi var alüminyum kaplı.. bana bu konuda yardımcı olacak profesyonel bir destekçi arıyorum...
 

Ekli dosyalar

  • 1.JPG
    1.JPG
    86.5 KB · Görüntüleme: 9
Makina calisiyormu eğer ÇALIŞIYOR ise ekran (backlight) beslemesi yada LCD backlight florasan larinda sorun olabilir.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
makina manuel çalıştırılıyor.. panelsiz de çalışıyor. ama bu panel olmadan tam iş yapılmıyor..LCD Backlight altında ince uzun ve küçük bir florasan lamba var.. yarıya kadar ellendiğin de yanıyor.. ama ekranda hiç ışık veya yazı belirtisi yok.. besleme devresinde mavi mercimek tipi kondansatör var . bir uçunda 24 var ama diğer ucunda hiç bir çıkış yok.. devrenin kısa zamanda resmini çekip atacağım. Ali Tutun bey.. biraz daha yardımcı olabilirsiniz...florasan a ayrıca ac akım gitmesi gerekmiyor mu..??? çok az yanıyor. görünürde kırık çıkık bir parça da yok.. tuşlara bastığımda tuş sesini getirdim... önceden hiç tık yok yoktu. sanki bir yerde temassızlık var diye düşündüm, kontrol ettim.. bu akşam her yeri leğimleyeceğim.. pahalı bir parça daha da bozulmasını istemiyorum.. elinizde şema var mı acaba??? nerede ne kadar voltaj olacak, bilerek yapmak isterim..
 
Panelin resimlerini ve baclihgt power resimlerini gönderin bir isterseniz ama ekrana disaridan isik verdiğinizde ekrani görebiliyor musunuz bir şeyler eğer görüyor iseniz power % 90 gidiktir ben florosanlardan gideni pek görmedim 1 kere duydum arkadasin basina gelmis

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Cihaz iş görüyor ama ekranda görüntü yok ise büyük ihtimal back light inverterinde yada fluoresant tüpünde sorun var. lcd ekranlar birbirinin aynısıdır mantık olarak. Notebookta karşıma gelmişti. Lamba bozulmuştu bende yenisi ile değiştirdim. Çok hassas bir lambadır dikkatli söküp takınız. inverter ise 24 voltu yükseltir. lambaya uygulanır. dc mi ac mi onu bilmiyorum ama trafo ile yükseltildikten sonra tekrar doğrultulmuyor diye biliyorum. frekansı yüksek bir ac voltaj uyguluyordur. Ölçü aleti ile ölçülebilirmi bilmiyorum.

küçük bir tavsiye back light ı söktükten sonra lcd dışarıda iken arkadan el feneri veya başka bir ışık kaynağı ile lcd yi aydınlatın önden işlem yapın eğer görüntüyü görüyorsanız inverter ve lambaya odaklanırsınız. Eğer görüntüde gelmiyorsa bence hiç uğraşmayın lcd yi söküp aynı model bir lcd bulup deneyin derim.

kolay gelsin
 
Serkan ve Ali Tutun sizlere çok teşekkür ederim, yardımlarınız için.. en kısa zamanda resimleri size ileteceğim.. inşallah bir an önce olur..
 
arkadaşlar omega panel sorunu dün akşam uğraşırken çözdüm.. sizlere hem ne ile uğraştığımı göstermek hemde nasıl yaptığımı anlatacağım... önce yardımlarınız için teşekkür ederim.. dün akşam başladım devre ile uğraşmaya.. değişik yöntemler ile bir noktada tıkandım.. sonra resimde görülen bobin üzerinde küçük bir ark olduğunu farkettim. elimi ile bobin üzerine bastırınca ekran görüntüsü geldi. ancak akım beni fena çarptı.. bir daha denedim yine ekran görüntüsü geldi ve çarpıldım:)))))))))))))) bobin ark yaparak özelliğini kaybetmiş.. ohm değeri değişmiş.. :) bobin inşallah parçacılarda veya internette vardır.. çünkü bu panel 1.500 euro değerinde.. küçük bir parça yüzünden yenisi almak pek mantıklı iş değil..
 

Ekli dosyalar

  • 20131230_200919.jpg
    20131230_200919.jpg
    99.3 KB · Görüntüleme: 9
Dostum ,

Trafoya dokunduğunuzda düzeldi ise o kartı söküp altını incelermisiniz? trafonun bacaklarında veya yanındaki parçaların lehim noktalarında çatlak soğuk lehim varmı bakarmısın? sorun trafo bacaklarında soğuk lehim olduğunu tahmin ediyorum. Trafonun üzerinde ark olması ilginç. sanki haddinden fazla indükleniyor gibi. Akımı lamba üzerinden akıtamadığı için bu voltaj yükseliyor olabilirmi?

geçmiş olsun. en azından sorunun alanı dalarmış bulunuyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,836
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst