Duvarda muslukta elektrik gorulmesi

çaylakelektrikçi

Paylaşımcı üye
Katılım
21 Şub 2016
Mesajlar
965
Puanları
106
Yaş
27
Selamın aleyküm

Bir komşumuz akşam saati rica etti binanın dış duvarlarinda ve daire içindeki musluklarda doğalgaz borusunda vs heryerde elektrik var diye.
Gittim neyse baktım kofre ye 3 faz geliyor fakat fazlarin ikisi aktif değil ..3 dairenin hepsi tek faza bağlanmış..bu sorun sadece 2. katta var..neyse ben 1.katin sigortasını saatten indirince bütün sorun gitti..1.kat daire sahibinin evinin içindeki sigortaları tek tek indirmeye başladım.bir tanesini indirince sorun ortadan kayboldu..daire sahibine neresi kesildi diye sordum iki odanin lambası gitti dedi sadece..ama ben içeriye girip detaylı kontrol edemedim geç vakit olduğu için..sigortayı inik vaziyette birakmasini söyleyip oradan ayrıldım..yarın gündüz gözüyle tekrar bakicam fakat sorun neyden kaynaklı olbilir başına gelen varsa fikir edinmek isterim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
A. selam. Sn. çaylakelektrikçi; doğalgaz boruları da bu topraklama işine direk olarak girmişse (üzerinde statik elektrik biriktirdiğinden) eş potansiyel topraklama barasıyla genel (ortak) bir topraklama işlemi yapılmış olmalıdır. Bir dairede 2 odadaki 2 lambanın devre dışı olmasıyla 3 fazın dağılımında nötr noktasının da gevşek olmasıyla nötr-toprak arası voltaj farkının açılma nedeniyle bunun olabileceğini hiç düşünmüyorum, ancak binanın eş potansiyel topraklama barasıyla yapılan genel topraklamasında bir topraklama sorunu (zayıflık) olabileceğini kuvvetle düşünüyorum ben. Yani ağırlığı bence bu yöne verin, kendi kanımca. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Bina dışındaki doğalgaz kofrasında topraklama nodülü(klemensi) vardır. Oraya gelen topraklama kablosu, çıkmış, borunun PVC kısmına kaymış veya - çok olan şey- kablo çalınmış olabilir.Kofradan kontrol ediverin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,291
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst