Duman Dedektörü bağlantısı

wshark

Üye
Katılım
27 Nis 2009
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
48
Nerdeyse 10 yıl önce alınmış bir Duman Dedektörü var ve bağlantısını cözemedim.

Üzerinde S1, S2 , L1 ve C1 bağlantı noktaları var bunların hangisi Artı ve Eksi ?

netde bakındım sadece devre şemaları var en son forum sayfanızı buldum ve öğretici bilgiler mevcut yalnız yazdığım sorunla ilgili birşey bulamadım yardımlarınızı bekliyorum.

teşekkürler.

ürünün markasını soracak olursanız üzerinde şöyle yazıyor.

Sense Fire Protechtion Inc.
Photoelectric
Model : CL-180

16 - 32 VDC yazıyor
 
bilen yokmu yoksa konuyu yanlış yeremi actım acaba ????
 
güvenlik sistemlerinde bilgisi olan yokmu yada yanlışmı yazdım hiç bir eleştiri yada bir tavsiye bile yazılmayınca şaşırdım.
 
L1 e artı verip eksiyi diğerlerine deneme yanılma yöntemi ile bulabilirsin.Büyük ihtimalla konvansiyonel bir dedektördür.Adreslemeli ise o dedektörü tek başına kullanamazsın.
 
bilgi için teşekkürler .

bu sistem osmanlı bankasından kalma ve yeni kiracıları paradox güvenlik sistemine entegre etmişler . yalnız elektrikci tesisatı yenilemek için ne varsa sökmüş şimdi de bağlamaya çalışıyoruz ama olumsuz gidiyor. güvenlik işi yapan bir kac firma ile görüştüm hiç bir bilgilerinin olmadığını söylediler. sanırım bu sistem tarih öncesi kullanılan bir sistem galiba . neyse yinede teşekkürler bilgi için.

MATV ve CATV hakkında Sorunlarınız olursa yardımcı olmaya çalışırım.
 
L1 artı C1 eksi diğerleri zon uçları
bağlantısına gelince
1: İki tane 1k direnci kısa devre yap zon1 klemensine kısadevre olan direnç bacaklarını ve dedektörden gelen kabloyu birlikte gir panel üzerindeki C ucuna sadece diernç bacağını gir boşta kalan direnç bacağınada dedektörden gelen kabloyu bağla
bu bağlantıda çalışmazssa

2:kısa devere olarak zon 1 ucuna girdiğin direnç bacakalrını zon1 klemensinden sök yerine az önce kablo bağladığın direnç bacağını gir C ucundaki kablo olduğu gibi kalsın elinde kısadevre halinde direnç uçları ve dedektörden gelen bir kablo ucu kalacak bunları birbirine bağla
NOT:DİRENÇLİ VEYA DİRENÇSİZ BAĞLANTI SEÇENEGİNİ HER İKİ BAĞLANTIDA DENE
 
ilgi ve alaka için teşekkürler. en yakın zamanda deneyim tekrar yazarım.
 
L1 artı c1 eksi digerleri zone uçları yani bölge uçları bu üçlar alarm veren bölgeyi tanımlama görevini üstlenir dirence gerek yok saygılar.
 
duman dedektörünün baglantı şeması
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,763
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst