DSC 1616 alarm akü değişimi ve montajı

Akü kesintilerde bu güvenik veya alarm sisteminin ayakta kalıp bu sistemin hafızasının silinmemesi ve sağlıkla devamı için konmuşsa (Genelde bu amaçlar için konulur) yerinden çıkarınca çalmaması lazım. Yani paralel sistemler örneğindeki gibi, prize bataryasıyla takılı olan laptop veya şarjda olan ceplerin bataryaları gibi.

Kablolar siyah ve kırmızı renkli (Aküde siyah ve kırmızı boyalar olur mutlaka) değilse eğer, karışmaması için hiç olmazsa birine + veya - şeklinde bir işaret koyarak ters kutuplarda yenisini kesinlikle bağlamamaya özen gösterin. Kolay gelsin.
 
Merhaba aküyü degistiricem sistemin arkadaslar degisimi yaparken ne yapmaliyim acaba aküyü sökünce siren çalar mi ?
Akü elektirikler yokken sistemin çalışması ve siren elektirikler yokken çalması içindir aküyü değiştirirken siren çalar şöyle aküyü değiştireceğiniz yer ana kutuda olduğundan ana kart panelinin metal kapağında bi siwiç vardır aküyü değiştirmek için söktüğünüzde siwiç açık konuma geleceğinden siren çalacaktır ama akü görünüyor ve ön kapağı çıkarmadan değişiyorsa sorun yok
 
Aslında bunun bir kolayı vardır, kapağın açılmasıyla limit switch türünden sınır anahtarı gibi bir parça kapağın bir köşesinde varsa eğer, kendi parmağıyla bu swicin üzerine basılı tutarak sireni o anda kesebilir, onu duymamak içindir. Ama asıl önemli olanı bu güvenlikli alarm sisteminde akünün dijital bir display ekranında görüntü (ikonu) olarak var olup görünüyor olması veya o andaki akü ikonunundan sistemde bulunmadığının görülmesiyle (Limit switch'li değil de foselle bu akünün yokluğunun denetlenmesi ve fotoseli suni yoldan bir engelle de kandırmadığınızda) sirenin (Bu tür karmaşık bir sistem varsa eğer) bu nedenle de ötebilmesidir.

Ama bir kapak açılıp da bu akü değişimi bu şekliyle kesin olmayacaksa, sn.joker'in de belirttiği gibi bu tür bir sıkıntı olamayacaktır. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Arkadaslar degerli cevaplariniz icin cok tesekkur ederim alarm sistemi dsc 1616 panelde kapak zaten açık sizin dediniz gibi swic yok bu durumda çalmayacaktır degilmi

Bide 12 v 7 A zinova marka kuru bakimsiz aku kullanabilirmiyim bu sistem icin cok teskkr ederm
 
Son düzenleme:
O anda elektrikler kesilmezse siren sesi konusunda bir sıkıntı olmaz, seçtiğiniz kuru akü de bu sistemler için idealdir zaten. Kolay gelsin.
 
Bide 12 v 7 A zinova marka kuru bakimsiz aku kullanabilirmiyim bu sistem icin cok teskkr ederm
O anda elektrikler kesilmezse siren sesi konusunda bir sıkıntı olmaz, seçtiğiniz kuru akü de bu sistemler için idealdir zaten. Kolay gelsin.

Cok teskkr ederim peki suan 1.5 sene oldu zinova marka aku var ama sistem hata vermedi nekdr zamanda degismem lazim akuyu yani aku uyarisi alirsam elektrik kesintisinde alarm calarmi 1.5 sene oldu .
 
Meraba akü bitikse elektrik gittiği anda alarm çalar ve sirenin kapağını açıp akü uçlarını sökmden suzmaz

Akünün tam bitik olduğunu şu şekilde anlayabilirsin elektriği kapat alarm adaptörüne gelen ve burda en kısa zamanda alarm çalarsa akü bitik demektir yani burada akü sistemi ne kadar idare ediyor anlamındadır
alarm suzmaz burada hemenadaptör elektriğini geri bağla siren susacaktır
 
paneldeki aküyü gönül rahatlığıyla sökebilirsiniz fakat panelde mutlaka trafodan beslenmesi gerekmektedir. Yani panelde enerji olmalıdır aksi takdirde alarm çalmaya başlar akü kablolarını sökün ve yeni aküye takın herhangi bir problem yaşamazsınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,765
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst