Drone nasıl yapılır ?

veli dayı

Üye
s.a arkadaşlar drone yapma niyetim var nasıl yapılır hangi parçalar gerekli ? şase iskelet nasıl oluşturulacak ? bu konuda aydınlatacak birisi var mı acaba ?

s.a arkadaşlar drone yapma niyetim var nasıl yapılır hangi parçalar gerekli ? şase iskelet nasıl oluşturulacak ? bu konuda aydınlatacak birisi var mı acaba ?
Aleyküm selam.
Bu konuda biraz araştırma yapınız!
Hazır modülleri bir araya getirip yapabileceğiniz gibi, motor, pervane, ESC (Electronic Speed Control/elektronik hız kontrolü), gövde, alıcı-vericı ve batarya gibi parçaları bir araya getirip de yapabilirsiniz.
Kontrol ünitesini programlanabilen Arduino gibi bir kart ile de oluşturabilirsiniz. Bu konuda yeterince proje çalışmasını internette bulabilirsiniz.

DJI marka 2. el drone satın aldım, her şeyiyle on numara hiçbir uyumsuzluk dengesizlik yaşamıyorsunuz başınızı ağrıtmadan keyfinizi yapıyorsunuz.

Drone RC araba gibi olmadı baştan değiştir yenile sistemiyle çalışabilecek bir cihaz değil, tek kullanımlık ömrü var bir şeyi yanlış olursa muhtamelen diğer her şeyiyle çöp olarak elinizde kalma ihtimali yüksek.

Soruyu soruş şeklinizden konuyla alakanızı yorumlayarak bunu söyleyebiliyorum, GPS modülü motor kontrol ünitesi kumandası kamerası bataryası pervaneleri atarı kokarı çok.

Bilginiz azsa dediğim gibi yapın, yok illa birleştirip yapmak istiyorsanız muhtamelen hazır drone kitleri satılıyordur onları birleştirin

DJI marka 2. el drone satın aldım, her şeyiyle on numara hiçbir uyumsuzluk dengesizlik yaşamıyorsunuz başınızı ağrıtmadan keyfinizi yapıyorsunuz.

Drone RC araba gibi olmadı baştan değiştir yenile sistemiyle çalışabilecek bir cihaz değil, tek kullanımlık ömrü var bir şeyi yanlış olursa muhtamelen diğer her şeyiyle çöp olarak elinizde kalma ihtimali yüksek.

Soruyu soruş şeklinizden konuyla alakanızı yorumlayarak bunu söyleyebiliyorum, GPS modülü motor kontrol ünitesi kumandası kamerası bataryası pervaneleri atarı kokarı çok.

Bilginiz azsa dediğim gibi yapın, yok illa birleştirip yapmak istiyorsanız muhtamelen hazır drone kitleri satılıyordur onları birleştirin
şimdi üstad rc arabadan ziyade ben daha çok devre tasarım imalat montajı yapan birisiyim. şimdi bu drone pcb kart gibi hta olunca uğraşim düzelsin olayı yok mu ?
2.si GPS modülü motor kontrol ünitesi v.s hepsi hazır satılan kitler değil mi zaten ??
bunları sıfırdan imal edene hiç denk gelmedim ? bunları kit şeklinde satan biryer var mı acaba ???

Bu saydıklarınız herhalde en kolay kısmı. Kontrol ünitesini nasıl yapacak sınız ?
hazır satılmıyor mu bu deidğiniz kendi üreten kim var ki ???

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,235
Son üye
ramazanatas

Yeni konular

Geri