Drive Monitör - PC Bağlantısı ?

Enrico

Üye
Katılım
19 Mar 2007
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
39
Sayın arkadaşlar,

Drive monitör ile MicroMaster 420 ve 430' dan parametre okuma yapmak istiyorum. Fakat bağlantısını yapamadım. MPI kablosu ile bağlanabilir miyim?

Bir de drivelar profibus ile bağlı olduğundan sistem çalışırken bağlanma konusu sıkıntılı, nasıl birşey önerebilirsiniz?

Saygılarımla,
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Drive ES Basic kurulu iken Step7 bus adreslerini vererek konfigürasyonu oluşturun. Step7 ekranında süücüler görünecektir. Bu şekilde sürücü ile step7 entegrasyonu yapılmış olur. Sonrasında sürücüleri tıkladığınızda yanda görünen sayfaya Add parameter Set diyerek drive monitör den bağlantı yağabilirsiniz.
 
Simotion scout yada starter ile profibus yada mpı üzerinden bütün sürücülere online olup çalışırken rahatça parametre değiştirebilirsin.PG/PC interface i ayarladıktan sonra accessible nodes dediğinde tüm sürücüleri otomatik olarak bulacaktır.Daha sonra UPLOAD TO PG dersen sürücüdeki mevcut parametreleride görebilirsin
 
drive motor ıle pc baglantısı modbus olunca daha uygun ve hızlı oluyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,755
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst