Domuz gribi aşısı yaptıracak mısınız?

Çocuğunuza Domuz gribi aşısı yaptıracak mısınız?

  • evet yaptıracağım

    Oy: 6 12.8%
  • hayır yaptırmayacağım

    Oy: 41 87.2%

  • Kullanılan toplam oy
    47
  • Anket kapatılmış .
yaptırmayı düşünmüyorum

çünkü domuz gribi abartıldığı gibi hastalık değil bence öyle olsa sn emir beyin bahsettiği istatistik daha yüksek olurdu
 
ben normal grip aşısı oldum 2 yıl kulaklarımdan su geldi zarlara tüp taktılar bu sene olmadım rahatım domuz gribi aşısı bana hiç uymaz artık.
 
arkadaşlar ilkokul 1. sınıfa giden kızım için kağıt göndermişler aşı yapılsınmı diye bende hiç düşünmeden yapılmasın yazdım , sebebine gelince diğer rutin aşılarını bize sormadan yapıyolar yıllardır değilmi . bu domuz gribi aşısı güvenli olsa bize kağıt imzalatmazlar die düşünüyorum sorumluluğu bize atıyolar. herkeze iyi çalışmalar.
 
hay azina saglik bende yaptirmam gibi geliyor saygilar
 
kesinlikle hayır, domuz gribi hastalığı laboratuvar ortamında üretilen bir hastalıktır ve gariptir ki bu tarz hastalıklar hep az gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkeleri vurur.yani domuz yiyen ülkelerde bile bu kadar önlem alındığını duymadım ben. aynı zamanda satılan ilaçların kimilerine ne kadar para kazandırdığını söylemeye de gerek yok sanırım.
 
Benimde 2 yaşında oglum var ama doktorumuz kesinlikle yaptırmayın diyor.
Ve acıklaması da su şekilde:

Grib herzamanki bildigimiz grib duruma göre kendini değişime ugruyor. Ama firmalar
bunu kullanıp ticari hale getiriyolar ve hangi tür grib olursa olsun her sene gribden 100 lerce insan ölüyor. Ve bir lüksemburgtaki profersörün söylediklerini anlatıyor
ve profesörün celiştigi noktara deginiyor.Profesör diyorki Türkiye cok şanslı daha
lüksemburga bile ulaşmamış aşının türkiyede bulunduğunu söylüyor. Bizim doktorda söyle diyor hiç aklınız kesiyormu lüksamburga aşı gitmicek türkiyeye
gelicek Ticari kobay görüyo adamlar bizi.

:)) Adam daha fazla şeyde anlattı ve beni ikna etti!
 
bunların döneminde hiçbir ası yaptırmam garanti ası ya yalan yada problemlidir.bizde asıları kontrol edecek duzgun labratuar bile yok olanlarıda kapattık kus gribi dediler köylünün kümesteki hayvanlarını bile öldürdüler sonrası nemi oldu unukıtan beyın yumurta ticareti arttı köylüyü elindeki yumurtadan ve tavuktan ettiler.yakında inekler ve koyunlar için bir grip çıkmazsa sasarım.buyuk tuccarlarımızın aman gelırı azalmasın
 
Kesinlikle sadece ticari bir amaç eleştiriye açık ama bu kadarı bu yurdum insanlarını kobay olmak için izin verenlerin baştan gitmesi gerekiyor.
 
Her zamanki tepkisizligimiz ,her zamanki suskunlugumuz.Bedelini agır ödememize ragmen kaderciligimiz

Bir saglık bakanının ikna edilmesi ile Türkiyenin ödemiş oldugu maddi fatura bir de aşı olanların bedensel olarak ödeyecegi fatura.!
bu hesabı verebilecek kimse yok ortada .

Kış bitmedi saglık bakanlıgı sanal domuz gribinden 400 üzerinde hastanın öldügünü açıkladı. gecen senelerdede ''KUŞ gribi'' saçmalıgınla köylümün tavukları telef edilmişti.

Sanal grip ölümleri önümüzdeki yılda ''DEVE gribi'' olarak karşımıza cıkabilir sonuçta yaşadıgım süreç içinde her kış grip oldum (yıkılmadım ayaktayım) 7 gün çektim (Salya,sümük) hala yaşıyorum.

İşin kötü yanı gelecek nesillere ''çocuklarımıza'' vede doktor ,hemşirelere bu aşı zorunlu yapıldı !

Tamamen tiçari oldugu geçen süreç içinde anlaşılan aklı selim insanların bu nedir nereden cıktı diye araştırma geregi duydugu ''sanal gıribin '' bir devletin sosyal saglık sorumlulugunu üslenen birokratlarının (araştırma yapmadan) sazan misali konuya atlaması toplumun cep ve ruh saglıgını direk etkiledi 40 milyon aşı ısmarlandı, 5 milyon aşı kullanıldı.Kullanılmayan aşıların bedelleri ne olacak ?

Şahsım adına bundan sonraki grip seneryolarında figüran rolünü bana ve aileme oynatıramazlar .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,351
Mesajlar
916,925
Kullanıcılar
450,205
Son üye
ahmtmtlu

Yeni konular

Geri
Üst