Domuz gribi aşısı yaptıracak mısınız?

Çocuğunuza Domuz gribi aşısı yaptıracak mısınız?

  • evet yaptıracağım

    Oy: 6 12.8%
  • hayır yaptırmayacağım

    Oy: 41 87.2%

  • Kullanılan toplam oy
    47
  • Anket kapatılmış .
Risk altındamıyız. :D Diyor büyüklerimiz satın altıgımız okadar çok aşıdan haberleri yok galiba. :D
 
ilerideki sonuçlarının ne olacağı belli olmayan aşı(konuştuğum pek çok doktor arkadaşımın ortak fikri) ne kendime nede ailemden birine yaptırmayacağım.
 
Gerçektende faydalı bir konu olmuş başta kararsızdım şimdi kararımı verdim yaptırmıyorum.
 
değerli dostlar bir şey dikkatinizi çektimi acaba. bu h1n1 denen aşı Türkiye``ye geldiği zaman bazı önemli sağlık kuruluşlarının laboratuvarlarında test edildi .bu yerler çok hijyenik yerlerdir sanırız hepimizde. tüm tv lerde verilen ve gösterilen bu haberde yumurta üzerinde yapılan bu hassas teste şaşırıp kalkım. zaten az olan aklım tatile çıktı. arkadaşlar bu kadar hassas bir araştırmada o laboratuvara gelen yumurtaların konduğu altlıklar . düşünün bir tavuk çitliğini nekadar hijyenik olur.ordan gelen oyumurtalar o haliyle olaboratuvarda test yapılıyor. vallahi ben bir anlam veremedim. bu ne kadar sağlıklı bir iştir. inanın bu kadar vurdum duymazlık olmaz. ben olsam o kuruluşların hepsini yargıya havale ederim sorumluları cezalandırırım. bir millet adına karar veriyorsun ilkel objeleri kullanarak .saygılarımla.
 
Kazakistan kendi asisini uretmis bu arada bilgi olarak veriyim domuz gribi icin biz binlerce aldik tam rakami bilmiyorum ama buyuk bir yekun tuttugu yuzde asikar ...
 
H1N1 in çıkış noktası ülkelerde kullanılsın sonuçlarını görelim ondan snr duruma göre yaptırırım. Deneme tahtası değiliz...
 
spekülasyon çok fazla, hiç güvenemiyorum. neden ilk olarak türkiye yaptırıyor bunu hiç anlamış değilim. gribin çıktığı yerler de çok ilginç

batman da bir köy,
kars,
ağrı,
ankara,
istanbul,

hastalık aynı anda 7 bölgede çıkıyor. çok garip. biyolojik olarak laboratuarda üretilmiş virüs diye düşünüyorum. aşıyı da başka bir biyolojik ilaç düşünüyorum.neden her yöreye , ülkeye farklı aşı yapılıyor.

şunu da hatırlatmak da fayda var: hastalık ortaya çıktı 1 ay sonra aşılar bulundu, onaylandı, TEST EDİİLDİ!!!!, hastalara uygulandı ve sonuç alındı !!!. yan etkisi !!!!

çok fazla soru işareti var.

tamamiyle katılıyorum gerçekten doğru
 
Ben çocuklarıma yaptırtmayı düşünüyorum. Tabi yapılana kadar domuz gribine yakalanmazlarsa. İstanbul Hıfsısıhada tanıdığım var. Onunla konuştuk. Testlerin Ankara hıfsısıhada yapıldığını, Kendisinin aşı yaptırdığını ve bizimde yaptırmamızda fayda olduğunu söyledi. Ayrıca iş yeri hekimimle konuştum o da aynı yanıtı verdi.

Benim merak ettiğim Yan etkiden bahsediyorlar. Hangi ilacın yan etkisi yok ki. Her sene kış aylarına girerken grip aşısı çıkıyor piyasaya. Bu aşıları yaptıranlar acaba yan etkisi nedir etkin madde olarak ne kullanılmıştır diye sormuşlar mı? doktorun verdiği ilaçların prokpektüsünü okuyup, aaaa bunun içinde etken madde buymuş aman bu ilacı kullanmayayım dediniz mi?
 
bizim bu aşıyı kendimiz üretebilmemiz gerekirdi..1930lardan daha geriyiz demek ..yada birileri milletin parasıyla cebini dolduruyor..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,901
Kullanıcılar
450,194
Son üye
akocatas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst