Dokunmatik dolap kapagı yapımı

Selamun aleyküm

Elektronik kontrolü için bilgiler yazılmış ve iletişim kurulması için bağlantılar oluşmuş olabilir. Hatta uygulayanlar ayrıntılı bilgiler sunmuş olsa belki başka yardımcı olanlar da çıkabilir.

Elektronik bitmesi beklenen bir projeye fazla katkım olmayabilir. Ama Tekin Bey in ifadesindeki elektrik kesintisi sizin ilk mesajınızda akla gelen bir durum. Yedek akü bulundurmakiçin yer gereksiniminin yanında bu akünün de bitmesine rağmen elektriğin olmaması, bağlanmamış olması.. Belki elle de açılabilir özelliğe sahip olabilir.

Şunu ifade edelim tehlike her taraftadır. İmalatçı bundan sorumludur ama bu tip bir satışta ilk olarak kullanan sorumludur. Sadece detaylarda değil temel olarak da sistem üzerinde düşünmelidir. Mesela umumi bir yerde insanlar bunu ilk defa kullanabilir. Bu durumda her tip tehlike kontrolü bunu satın alarak buraya koyanlar tarafından satanlardan daha da dikkatlice yapılmalıdır.

İşin diğer tarafında mekanik olarak da düşünülebilen birçok sistem olur ama enerji kaynağı sorunu olabilir. Yardım isteyen arkadaş buradan detaylı bilgi verirse geliştirme vb durumlarda uygun fikir alabilir.

Buralardan paylaşılan birçok ürüne belki patent bile almak gerekiyordur ama paylaşım amaçlı her niyet Allah tarafından biliir.

Bu dolap kapağı ve hareket ettiği kısım karşılıklı olarak lineer elektronik şeritli led gibi malzmelerle monte edilirse; bir kontrol devresi ile karşılıklı gerekli yerlere sinyal yollanarak manyetik etki ile hareket sağlanabilir. Aynı step motordaki gibi hareket oldukça pulse lar değişmelidir.

Bu sistemi şerit led gibi düşünürsk şerit ledleri dolap kapağına ve kapağın hareket ettiği ray kısımlarına yapıştırdığımızı düşünelim. Bu ledler elektromıknatıs vb (elektro elektro..elektro sabit mıknts..kombinasyonlarından birisi) malzeme olduğunu düşünürsek gelen pulse lara göre sabit hareket yavaşlatma hızlanma gibi imkaları olur. Dokunmatiğin ise herhangi bir el değmesinden etkilenmemesi için bahsedildiği gibi hareket sensörlü olanı düşünülebilir. Bu durumlarda ses kontrolü bile vaki olmakla beraber yazılabilen detaylı bilgiler konuyu anlamamızı sağlayacaktır ve nelerin çözüm olabildiği konusunda yol gösterecektir.

Hayırlı günler dilerim.
 
konuyla ilgilenen tüm arkadaşlara gösterdikleri hassasiyet 'den ötürü tekrar teşekkür ederim.proje anlamında gerçekten güzel fikir.ama geliştirilmeye ve güncellemeye açık bir konu.üretim aşamasında malınızı piyasaya sürmek için almanız gereken iso-tse belgelerindeki güvenlik,yeterlilik şartnamelerine uymak gerçekten zor.ürünün,imalattan teslimata kadar tek elden yapılması gerçekten çok önemli.sizin yılarınızı verip geliştirdiğiniz bir proje ,amatörlerin elinde hayal kırıklığına sebep olmaktadır.hangi sektörde olursak olalım yaptığımz iş konusunda kendimizi sürekli geliştirmek zorundayız.bu ülkenin en büyük sorunu işe göre yetişmiş insan gücü bulamamasıdır.un var, yağ var, şeker var ,helvayı yapacak adam yok.şakası yok eğitim şart.hepinize saygılar selamlar.
 
merhaba bu forumda 2-3 yıldır yorum yazıyorum kımse kusura bakmasın yanlışta anlamasın çozum arıyan kişi sayısı bır elın parmak sayısını geçmez burada yazanlar hayalındekı bır cihazın veya mekanızmanın acaba çalışırmı:)duşuncesıyle konu açıyorlar bir kişi çıkıpta ben sizlerın yorumuyla yaptığım işime çozum buldum dıye teşekkur ettığını gormedım bu çok önemlı eğer senın işine kafa yoruyorsa bukadar kişi sonunda arkadaşlar yardımcı oldunuz teşekkur ederım demelı :)çokmu zor ha şunuda soylıyeyım şahsıma edılmedı anlamı çıkmasın bu soyledıklerımden ama genelde bu eğer ben yardım ıstedıysem arkadaşlarda ama doğru ama yanlış yardımcı olduysalar ben bu arkadaşlar karşisında kendımde ezıklık hıssederım liselı gençlerımız alınmasın elektronikte konu açtığımda bişeyler yazıyorlarsa yorum yapıyorlarsa şahsen ben mutlu oluyorum liselı gençlerın bırçoğundan bilgim tecrubem fazla yıllarca universıtede oğrencilerle muhatap oldum benım için önemlı olan liselı kardeşimizin benım işim için kafa yormuş olması ben bundan mutluluk duyuyorum bu forumdada bilgiye tecrubeye ihtiyaci olan kişi eğer istedığını almışsa bu forumdakı yorum yazanlardan teşekkur etmelı enazından
 
3-4 yıl önce böyle bir ürün meydana getirdik. Sistem, yukarıda bahsedilen özelliklerin tamamına, hatta fazlasına sahipti:

Ayarlanabilir hassasiyette sıkışma emniyeti, sıkışma algılamada durma- ya da ters yöne açılma opsiyonu.
Elle açılmayı algılayıp, açılmanın başladığı yöne otomatik çalışma.
Belli süre sonunda otomatik kapanma(opsiyonel)
Akü yedeklemesi, elektrik kesilse ve akü boşalsa bile elle kolayca açma imkanı.
Kapaklar açıldığında içerideki led gruplarını anahtarlayacak çıkışlar
Kablosuz çalışan açma-kapama butonları
vs, vs

Ürün, büyük bir mobilya firması kanalıyla bayilere yollandı, hatırladığım kadarıyla toplamda 100 adede yakın da satıldı. Hatta 20 adet kadar Azerbaycan'a da yolladık.
Sonrasında, bayilerin beceriksizlikleri sebebiyle üretimden vazgeçtik.
(mobilya montörleri, yönlü soketleri ters takabilme konusunda şaşırtıcı bir yeteneğe sahipler :) )

Projedeki ortaklarımda sistemin plastik kalıpları, motorları vs. hala duruyor mu bilmiyorum ama benim şahsi "üretilip kullanılmamış pcb depomda" bu gardrop kapısı kontrol kartları oldukça geniş bir yere sahip. :)

Böyle bir işe girişecekseniz kendi montaj ekibinizi kurmayı ve gerekirse sattığınız her ürünü tek tek kendiniz monte etmeyi göze almalısınız.

selamlar

Merhaba sayın Yıldızak
Bana bu bahsettiğiniz kapak motor sistemi gerekli . Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz.
 
bu konuyu açan arkadaş gerçekten piyasa da böyle bir talep varmı? Yoksa hayal gücünüz mü devre de dolabın kapağı dokunmatik açılsa ne olur açılmasa ne olur parmak izi falan da konur veya internet üzerinden açılsın gardorabın içindekileri web cam den görün bu gün hangisini giysem :)Bende melemen yapmasını seviyorum yumurta kırma makinası icad edilse çok hoş olur.Şaka bir yana düşüncede sınır yok ta yapılan iş
gerçekten kullanan için Allah Razı olsun bunu yapandan düşünenden dese yeter.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst