Dokunmatik dolap kapagı yapımı

Katılım
10 Mar 2008
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar, mobilya üretiyoruz yeni ürün çıkarmak isitiyoruz. Bir yardımcı olun mobilya da dolap kapagını otomatik açılmasını isityoruz. Dolabın kenarına dokundugun zaman dolab kapakları açılacak çok önemli bir iş yarımcı olur musunuz lütfen... Bir mekanizma lazım bana ulaşın anlayan arkadaşlar lütfen...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
dokunmatik anahtarlama devresi , step motor sürücü devresi, step motor ile yapılabilir. kayar bahçe kapıları mantığıyla yapılabilir.

bence şöyle yapılır;
1)dokunmatik anahtar devresinin dokunulacak kısmı dolap kapağına monte edilir.
2)anahtara dokunulduğunda devredeki röle kontaklarını kapatarak step motor sürücüsünü çalıştırır.
3) çalışan step motor kapıyı açar veya kapatır.
 
ben elektronik ve mekanik malzeme alım satımı yapmadığım için bi fiyat veremem.Ama en yakın elektronikçi arkadaşa gittiğinizde o size bi fiyat vericektir.
 
Step motor degilde DC fırcalı ve reductorlu bir motor kullansan daha iyi olur.
tahimin en fazla 50 - 100 tl arası ama dolap içi kullanıcagın mekanizma için bişey diyemem.
Boyle bir dolap daha once gittiğim bir yerde gordum. dolabı hafif itince icindeki bir buttonu acıp kapatıyor. buda motoru harekete geciriyordu.. ama tabiki uzerinde dokunmatik bir anahtar olursa daha iyi olur.. iyi bir fikir..
 
işte bana kim yardımcı olur bu konuda bana özel mesaj atsın iş önemli.. yaaa

bana benim dedigim ürnü kim yapar para ile anlaşalım .. bana bu ürünü yapacak ücretli
 
Yaptığınız işin güvenlik tarafını da düşünüyormusunuz acaba?dolap kapağı en ufak bir sıkışmada veya zorlanmada sistemi güvenli şekilde durdurabilecekmi?allah muhafaza bir çocugun dolaba sıkışması,yaralanması veya zarar görmesinin hesabını verebilecekmisiniz.bu ülkede talebeler, okulların otomatik kapıların da sıkışıp kalmadımı?resimde görülen sistem son derece ilkel bir düzenek.bu yüzden insanı ilgilendiren konularda tavsiye üzerine değil,güvenlik testlerinden geçmiş lisanslı ürünler kullanmanız gerekiyor.herkes her istediğini üretip piyasaya kontrolsüzce sürerse ve sizlerde buna önayak olursanız bunun sorumlusu kim olacak?saygılarımla.
 
:)sayın hakan1846 bir ata sözu var minareyı çalan kilifini hazırlarmış boyle bışey yapsam ilk önce dedığınız konuyu duşunurum hatta sayın karagozlum arkadaşlada bu konuyu konuştuk sanırım arkadaş deneme yapmak ıstıyor onun için :)detaylı açmadım konuyu şayet boyle bır ürün tasarlarsam ılk önce guvenlık hatta bu sistem elektrıkle çalışacak yukarda arkadaş reduktorlu motordan bahsettı farzedelım elektrıkler kesıldı:)dolap ne açılır nede kapanır bunlarıda duşunmek gerekır herkese bol kazançlar kolay gelsın:)
 
düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
 
3-4 yıl önce böyle bir ürün meydana getirdik. Sistem, yukarıda bahsedilen özelliklerin tamamına, hatta fazlasına sahipti:

Ayarlanabilir hassasiyette sıkışma emniyeti, sıkışma algılamada durma- ya da ters yöne açılma opsiyonu.
Elle açılmayı algılayıp, açılmanın başladığı yöne otomatik çalışma.
Belli süre sonunda otomatik kapanma(opsiyonel)
Akü yedeklemesi, elektrik kesilse ve akü boşalsa bile elle kolayca açma imkanı.
Kapaklar açıldığında içerideki led gruplarını anahtarlayacak çıkışlar
Kablosuz çalışan açma-kapama butonları
vs, vs

Ürün, büyük bir mobilya firması kanalıyla bayilere yollandı, hatırladığım kadarıyla toplamda 100 adede yakın da satıldı. Hatta 20 adet kadar Azerbaycan'a da yolladık.
Sonrasında, bayilerin beceriksizlikleri sebebiyle üretimden vazgeçtik.
(mobilya montörleri, yönlü soketleri ters takabilme konusunda şaşırtıcı bir yeteneğe sahipler :) )

Projedeki ortaklarımda sistemin plastik kalıpları, motorları vs. hala duruyor mu bilmiyorum ama benim şahsi "üretilip kullanılmamış pcb depomda" bu gardrop kapısı kontrol kartları oldukça geniş bir yere sahip. :)

Böyle bir işe girişecekseniz kendi montaj ekibinizi kurmayı ve gerekirse sattığınız her ürünü tek tek kendiniz monte etmeyi göze almalısınız.

selamlar
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst