Dijital saat ile ilgili bir soru?

lokus

Üye
Katılım
20 Şub 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Ben Bir Proje Ödevi aldım.Proje ödevinin özelliği pic'li bir dijital saat yapıp,bu saatin paristeki saat enstitüsinden gelen frekansı alması gerekiyor.
Ama ben bu frekansın ne oldugunu bulamadım.Bilen arkadaşlarım varsa bana yardımcı olabılırler mi? Yani bu saat kendini bilgisayar saati gibi daima güncelleyecek...!!!
Yardımcı olursanız sevinirim..!!
Şimdiden Teşekkürler.
 
İnternetten araştırdığıma göre böyle radyo sinyalleri varmış. Her ülkenin kendi ulusal bir sinyali var galiba. Türkiyenin varmı bilmiyorum. Burdan Parisi kısa dalgada çeker herhalde. Sonuç olarak senin bir radyo devresi yapman gerekiyor. Kolay gelsin.
 
senin aradığın şey radyo datası değil GPS dir GPS chip halinde 100 tlye satılıyor ve bunu pice bağlayıp rs232 ile uydu konum bilgisi yanında saat ve tarih bilgisini alıyorsun ben daha önce yapmıştım istanbulda bazı elektronikçiler chipi ve hazır yapılmış lcd li olarak picli devreyi satıyorlar ben ankarda yaşıyorum chipi isteyince gönderirler oldukça kolay yardım gerekirse yardım ederim kolay gelsin
 
slm arkadaslar proje ödevim pic li dijital saat acil yapmam gerekiyo yapan,satan,yapmama yardımcı olacak olan varmı...
 
Bu iş DCF77 diye geçiyor arkadaşım. Bu işin bir alıcı devresi var. PIC ile yapılmış ornekleri internette bulabilirsin. Almanya'dan Japonyadan vb buyuk ulkelerden yayın yapıyor. Bende bir saat var. Kendini hep almanyaya göre ayarlıyor. Herneyse, paris vericisi buraya erişiyor mu blmiyorum ama almanyanın kapsama alanındayız.

Sadece saat değil, gün ay yıl şeklinde tüm bilgiler 1 dk süren bir bit akışı şeklinde yayınlanıyor. Bu bitlerin en sonunda da senkronizasyon biti gönderiliyor ve tüm saatler salisesi salisesine senkron çalışıyor. Adamlar ne kadar ileri görüşlü öyle değil mi, bu şekilde tüm ülkeyi, metro, otobus vs vs, senkron etmişler. Yok saatim durmuş, geri kalmış derdi yok.

Bunu kol saatine adapte eden saat üreticileri bile var
Dcf_weite.jpg
 
oldukça güzel birşey. kaldı ki birimler arası saat uyuşmazlığı göz önünde bulundurulsa
 
Bazı saatlarde, ihrac edilenlerde bu ozellik var. Arkadaşımda bunu yapan vardı. Lokal saati +1 seçiyordu ve işlem tamam.

PIC ile kendin yaparsan zaten problem yok. +1 ekle gitsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,073
Kullanıcılar
450,045
Son üye
Nurullah49

Yeni konular

Geri
Üst