DGS hakkında kısa bir soru?

mert_13

Üye
Katılım
10 Mar 2010
Mesajlar
281
Puanları
1
Arkadaşlar hayırlı ramazanlar. Benim sizere ihtiyacım var. Aklım fena bir şekilde karıştı bölümüm gereği mekatronik müh. 2 yıllığını okumayı düşünüyorum, çevremdeki tanıdıklarım diyorlar ki bu bölümün dgs sınavı zormuş 4 yıla tamamlaman zor olur. İki yıllıklara uğraşma bir sene daha hazırlan 4 yıllığına git diyorlar. Bende iki şeyin ortasında kaldım. Sizlerinde yorumlarınızı ve düşüncenizi almak istiyorum iyi çalışmalar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
aynen oyle arkadasım gitmeyi düsünüyorsanda sınıf birincisi veya iyi derece yapman lazım bu senin için + olur ama yinede sansın ossden daha zor olur fakat dgs ossye gore daha basit bence bir yıl daha iyi hazırlan oss ye gir
 
cevapbınız ve düşünceniz için tşkl iyi çalışmalar
 
dgs soruları daha kolay ama yine 1. sınıftan başlıyorsun tabi bazı derslerden muafsın ayrı
 
ama aynı üniversitenin mezunuysan biraz daha kolaylık sağlıyorlar ...
 
aslında zor olması beni fazla ilgilendirmiyor ilgilendiren konu dgs sınavına herkezi degilde derece yapmış ögrencileri alması oda şansına gelirmi gelmezmi .
 
Arkadaşım o denilen eskidendi geçen sene yapılan değişiklikle kontenjanlarda baya bir artma oldu artık her bölüm kontenjanının %10'u kadar DGS'li almak zorunda bu da baya kontenjan ediyor-geçen sene arkadaşım girmişti ordan biliyorum-Hem sınavı da ÖSS'ye göre daha kolay sadece Türkçe ve Matematik(o da temel mat sayılır eski sistemki sayısal-1 gibi) var Fen soruları yok.Sağlam bir şekilde hazırlanırsan kazanamamak gibi bir seçenek yok bence.Kazandıktan sonra İntibak olayı var ama oraya kadar işi getirmişken o da yapılır herhalde.
 
slm bu kontenjan robot müh içindde geçerli demi eger ögle birşey varsa ben direk iki yıllıga tercih edecem
 
varr bir diger ismi mekatronik müh. diye geçiyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst