Depolamalı ges/res teşviği hk

kukileyta

Üye
Katılım
18 Ağu 2017
Mesajlar
39
Puanları
1
Yaş
28
Yakın zamanda yönetmeliği, usul ve esasları yayınlanacak.
1 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen TBMM Genel Kurulu görüşmelerinde elektrik depolama tesisi yatırımlarına teşvik getirilmesini öneren kanun teklifi değişiklik yapılmadan kabul edildi.

Taahhüt ettiğin depolama tesisinin kurulu gücü kadar lisanslı ges kurulmasına izin verilecek. kaynak;
6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun 7’nci maddesine eklenecek fıkralar aşağıdaki şekilde olacak;
(10) Elektrik depolama tesisi kurmayı taahhüt eden tüzel kişilere, kurmayı taahhüt ettikleri elektrik depolama tesisinin kurulu gücüne kadar Kurum tarafından rüzgâr ve/veya güneş enerjisine dayalı elektrik üretim tesisi kurulmasına ilişkin önlisans verilir. Bu kapsamdaki üretim tesisleri için Kanunun 7 nci maddesinin dördüncü fıkrası hükümleri uygulanmaz. Bu fıkra kapsamında kurulacak tesisler için, önlisans ve lisans verme koşullan ile tadili ve iptali, yükümlülüklerin yerine getirilmemesi hâlinde teminatın irat kaydedilmesi hususları ve bu kapsamda üretilen elektrik enerjisinin depolama tesisi üzerinden sisteme verilmesi dahil, uygulamaya ilişkin usul ve esaslar Kurum tarafından yönetmelikle düzenlenir. Bu fıkra kapsamında kurulacak tesisler 5346 sayılı Kanunun 6 nci maddesi hükümlerinden yararlandırılabilir.

Benim kafama takılan konu ise depolama hakkında. Yeni mezun biri sayıldığım için mazur görün lütfen. Elinde GES enerji depolama projesi ne bileyim bir kaynak olan var mıdır? 5-10kW'lık jel akülü off-grid sistemlerden bahsetmiyorum.

Umarım sorumu doğru aktarabilmişimdir.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
GES lere 10 yıl alım garantisi verilmişti millette yatırım yaptı. Maçın ortasında kural değişti şimdi tükettiğiniz kadarını satabilirsiniz deniyor. Hangi yönetmeliğe, usul ve esasa güvenerek iş yapacaksınız...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst