Demirdöküm nitron yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hsyns
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hsyns

Üye
Merhaba
Kombi kis konumunda problemsiz çalışıyor.
Yaz konumunda sicak suyu açınca devreye giriyor. fakat bazen istenilen sıcaklığa gelince, bazende bir kac saniye sonra alev birden sönüyor. Sistemdeki su soğuyunca tekrar devreye giriyor. Bu sekilde döngü devam ediyor. Duştayken dogal olarak su uzun süreli soğuyup akıttikca ısınıyor fakat hemen dalgalanip soğuyor. NTC degistim. 3 yollu vana kaçırmıyor. Plakalı esanjor temizlendi . Sorun ne olabilir

Birkaç resim olsa iyi olurdu. Yanma odası temiz mi cihazın bakım yapıldı mı, bujileri tel fırça ile temizle tekrar dene.

Su akış türbinini değiştir düzelir.
***Ehil birisi değiştirsin; daha sonra problem yaşamamak için gaz valfinin sökülüp türbinin kanatlarının esnetilmeden takılması lazım. Esner ise ömrü kısa oluyor. Türbin yuvasını da kontrol et kırılan kanat var ise temizle. sıcak su debisi az ise plakalı eşanjörün de sökülüp temizlenmesi lazım. Kırılan kanat orada birikiyor çünkü.

Su akış türbinini değiştir düzelir.
***Ehil birisi değiştirsin; daha sonra problem yaşamamak için gaz valfinin sökülüp türbinin kanatlarının esnetilmeden takılması lazım. Esner ise ömrü kısa oluyor. Türbin yuvasını da kontrol et kırılan kanat var ise temizle. sıcak su debisi az ise plakalı eşanjörün de sökülüp temizlenmesi lazım. Kırılan kanat orada birikiyor çünkü.
4 sene kadar önce türbin değişmişti kanadı kırıktı. Türbinde sorun olsa su tamamen soğuk olmazmi? Çünkü suyu açtığında kombi alev alıp devreye giriyor. Ornek veriyorum 40 dereceye ayarladım o dereceye çıkınca alev tamamen kapanıyor ve ancak 26 derecede devreye giriyor. Bu döngü surekli devam ediyor. Hatta bazen ilk alevden sonra bir kaç saniyede alev sönüyor.

Demirdöküm Atron H24 kombiye oda termostatı takarken,parametre ayarlarını yanlış,girdiğim için aynı sorun vardı.
Parametre ayarlarında değişiklik yaptınız mı.
İyonizasyon çubuğu da kontrol edin.

Demirdöküm Atron H24 kombiye oda termostatı takarken,parametre ayarlarını yanlış,girdiğim için aynı sorun vardı.
Parametre ayarlarında değişiklik yaptınız mı.
İyonizasyon çubuğu da kontrol edin.
Yok hiç dokunmadim. Cubugu ne ile temizlememi onerirsiniz

Forum istatistikleri

Konular
133,413
Kullanıcılar
459,383
Son üye
tuncay86

Çevrimiçi üyeler

Geri