DEMERANJ AKIMLARA ÇARE NASIL BULURUZ.

akar61

Üye
Katılım
6 Haz 2009
Mesajlar
69
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba arkadaşlar çok acıl olarak yardım bekliyorum sizden fabrikamızda bulunan sımens 3VT2720-2AB36-0AA0 200A saltere 55KW komprasor bağlı arkadaşlar ne hikmetse motor yıldızdan üçgene geçerken kompak açıyor fabrikamızda bulunan sistemlerimiz ani demeranj akımları çekmekte sımens olarak hangi salteri kullanmamızı önerirsiniz.
NOT: makinalarımızda ısıtıcılar 132KW motorlartımız ve büyük servo motorlarımız var tamamen hidrolik pnömatik sistemlerle kontrol ediliyor.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadaşım kompresör için 250 a lik tmş kullan sistemdeki diğer yüklere gelince yumuşak yol verme cihazları kullanıyor musunuz
 
motoru soft starter veya ileride hız kontol yapmak ihtiyaç duyarsanız eğer sürücü alın derim. Soft starter maliyeti bu güçlerde yıldız üçgen devre elemanları fiyatına çok yakın.
 
arkadaşım makinalarımız italyadan yeni geldi su anda kurulum aşamasında anlaşılan o ki demranj akımları çok yüksek sizce sımensın hangi serisini kullnmamızı önerirsiniz.
 
şalter üzerinde limit akım ayarlamayı kontrol edin X1 de duruyor yine atıyorsa 250a Tmş takın. Veya elinizde boşta duran başka şalter varsa daha düşük akımlı olabilir. 200a şalterin bağlı bulunduğu hatta paralel bağlayın.
 
şalter üzerinde hiç bir ayar bulunmamaktadır.
 
şalter üzerinde limit akım ayarlamayı kontrol edin X1 de duruyor yine atıyorsa 250a Tmş takın. Veya elinizde boşta duran başka şalter varsa daha düşük akımlı olabilir. 200a şalterin bağlı bulunduğu hatta paralel bağlayın.

Sn. greenyucel;
Bana göre yaptığınız tavsiye çok yanlış.
 
lütfen yardım edin teknik föy hazırlıyorum su anda ne gibi bir şalter kullnmam gerekiyor
 
Sn. greenyucel;
Bana göre yaptığınız tavsiye çok yanlış.

sn tossun ;
Tavsiyeme Doğru demiyorum ama mecburi durumlarda yaptığım ve uyguladığım birşey. Mesela şuan içinde bulunduğum iş yerindeki sistemde 7/24 saat makinalar çalışmak zorunda ve hepsi birbirine bağlı. By-pass yap ne yaparsan yap çalıştır mantığı hakim elde malzeme olmayınca yapılacak bir durum yok.
İkinci şalterin paralel bağlanma mantığı akımı 2 ye bölerek diğer şalter üzerindeki yükü hafifletmektir.
Ben mesajımı eksik ve yersiz yazmışım çok mecburi ve acil durumlarda yeni malzeme gelene kadar diye not düşmem lazımdı aslında kusura bakmayın.


Uyardığınız için teşekkür ederim.

Sn Akay61;
Sizi yanlış anlamışım kusura bakmayın
kullanabileceğiniz ürün 3VT2725-2AB36-0AA0 250amper siemens.
Yalnız şuda dikkatimi çekti yıldızdan üçgene geçişte bu motorun bu kadar akım çekmesi normal değil kompresör sisteminizde bulunan üçgen kontaktöründe yapışma olabilir kontrol edermisiniz.
 
Son düzenleme:
bizim fabrikadada aynı güçte motor var oda yıldız üçgen çalışıyor ama bi sorun olmuyor bazı motorlar kullanım alanlarına göre amperi değişir nedeni ise motor aşırı yük altında kalkmasıdır soft starter kullnabilirsin ama oda biraz pahalıdır ama kendi kendini amorti eder akımı düşürürsün
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst