Delta Plc Problem

Cozsezer

Üye
Katılım
28 Haz 2018
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
27
Değerli üstadlar delta plc kullanaya yeni başladım.Elimde bir senaryo var bunu uygulamaya çalışıyorum ancak bir noktada tıkandım çözüm bulamıyorum.Lütfen yardımcı olur musunuz?
Problem:Sırasıyla
yıkama butonuna basıldığı zaman Su pompası devreye girer, Gaz (+) devreye girer (Su pompası girdikten 1 sn sonra), 90 saniye beklenir, Gaz(+) nın enerjisi kesilir.Su pompası devreden çıkar,Kimyasal pompa devreye girer, Yıkama odası yukarıya doğru hareket eder.(Bunu sağlayan yıkama odasının önünde duran iki tane hidrolik sayesinde yapılır tek valf bobinine enerji verdiğimiz zaman ikisi de aynı anda yukarı hareket eder.) Dış yıkama odası yukarı çıkarken odanın üst kısmında bulunan ÜST SWITCH' e 1. kez basılır.(Oda yukarı çıkarken zaten temas edicek switche).Üst switche 1. kez basıldığı zaman kimyasal pompa devreden çıkar.Silindir hidrolikler durur.Dış yıkama başlatılır.(Bir valfe enerji vericez pnömatik burası).
Buraya kadar eksizksiz bir şekilde yaptım ancak takıldığım yer bundan sonrası dış yıkama başladıktan sonra Su pompası devreye girmesi lazım ancak bunu yapamıyorum.Counterın c0 ucuna bağladığım zaman bu sefer ilk baştaki çalışması gereken su pompası çalışmıyor.Yardımcı olabilir misiniz.
Özetle X0 kontağına basınca su pompası çalışsın belirli işlemlerden sonra dursun.Switch enerjilenince yine su pompası çalışsın bunu yapamadım.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    15.3 KB · Görüntüleme: 42
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    21.5 KB · Görüntüleme: 43
  • Ekran Alıntısı3.PNG
    Ekran Alıntısı3.PNG
    14.7 KB · Görüntüleme: 40
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Değerli kardeşim bu işlemleri set reset işlemlerle yaparsan çözümün daha kolay olacağına inanıyorum
 
Çok teşekkür ederim sorunu bu şekilde çözdüm
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,595
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst