Dedaş özel hattımızdan enerji için müsaade istiyor.

mesa82

Üye
Katılım
22 Tem 2010
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
37
Hastanemize ait özel hattımızdan dedaş enerji müsaadesi istiyor. yaklaşık 1000 metrelik hattımızın 300 metrelik kısmını daha büyük iletkenle değiştirip trafo kurduktan sonra yeni kurulan üniversiteye ve hastaneye ayrı ayrı bir hat verecek. tabi trafodan sonraki 700 metrelik hatta çalışma olmayacak.

Enerji müsaadesi verdiğimizde gerilim değerlerinde sorun yaşar mıyız? DEDAŞtan gelen kişiler hattınızda yaşanan arızalardan dolayı biz TEİAŞ'a arıza başı 600 TL ödüyoruz dediler eğer müsaade vermezseniz cezayı siz ödersiniz dediler. Böyle bir şey var mı?

bana pek mantıklı gelmiyor müsaade vermek hem ceza ödemek istemiyorum (varsa böyle bir ceza)hem de mevcut hattımızı da yenilemek istiyorum.

Siz tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum. Ne yapmalıyım?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
600 TL yi üfürmüşler.Normal şartlarda,hattınızı bedelsiz olarak devretmeniz daha uygun idi.Zira,hatla ilgili Bakım/tamir işleri onlara ait olur.Nizami bir tesis kurmaları halinde ( onlardan gelecek arızalardan etkilenmemeniz için ),müsaade vermenizin sakıncası yok.Ayrım noktasında KÖK yapmaları ve sekonder koruma uygulaması yapmalarını istemenizde yarar var.
 
Sn. Fahri Hocam benden önce devir için başvurmuşlar ama DEDAŞ kabul etmemiş onarım bakımlardan dolayı. Enerji müsaadesi izni verildikten sonra hat üzerinde yük artacağı için gerilim konusunda sıkıntı yaşarım diye düşünüyordum. Teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için. Müsaade verdikten sonra hat DEDAŞın sorumluluğuna geçecek.

Tekrar teşekkür ediyorum yardımlarınız için hocam..
 
Son düzenleme:
KÖK işi önemli !
 
Fahri hocam KÖK uygulamasını açıklayabilir misiniz? Yeni kurulacak trafo sadece üniversite ve hastaneyi beslemek içindir. kesici Ölçü Kabini (KÖK) ne işe yarar, trafonun içinde mi olur? beni mazur görün ilk defa KÖK ismini duydum ve araştırdım. Sizde açıklarsanız biraz çok sevinirm. Saygılarımla...
 
Üniversitenin beton köşkünden bize hat vercekler. köşkte;
1 adet Yük ayırıcılı giriş
2 adet akım gerilim ölçü hücresi
3 adet kesicili çıkış hücresi olacak deniyor. KÖK bunların içinde var mı? teşekkür ediyorum
 
Teşekkür ediyorum Fahri Hocam... var olun...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,259
Mesajlar
916,275
Kullanıcılar
450,082
Son üye
halefly

Yeni konular

Geri
Üst