DC Motoru Sulama da Kullanılması.

Katılım
11 Haz 2012
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
38
Merhaba Arkadaşlar,
Düşündüğüm kafama takılan bir konu var bilgisi olan arladaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Malumunuz petrol pahalı çiftçide tarla sulamak için ucuza mal etmesi gerekmekte o yuzden de aklıma dc elektrik motorlu güneş panelli yada Şebeke şarjlı bir sulama sistemi var mı? yapılabilir mi? verimli olur mu?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bildiğim kadarı ile, güneş panellerınden elde edılen 12 dc volt, INVERTÖR İLE 220 VOLT AC grilime cevrılıyor. Bu durumda, cok fazla güçlü olmıyan bır fazlı ac motorlar kullanabılırsınız. Bu akulerınızın toplam gücüne ve ınvertör kapasıtınıze bvaglı olarak bir müddet motoru calıstırr kanaatındayım.
 


ecc.jpg


Arkadaslar yukarida görülen motor 12 Voltluk. Etiketinde 0,3 PS 18-20A yaziyor. 300 Wattlik bir solar paneliyle calistirilabilir fakat verimlilige gelince kücük bahce sulamalarinda kullanilabilir.
 
tamam motor küçük olabilir ama şöyle düşün.bir depoda suyu biriktirir motorun çalışma süresini uzun tutabilirsin.12 volt yüksek kapasiteli akü koyarsın panelin biri motoru çalıştırı diğeri ile de aküyü şarz edersin gün batımından sonrada suyu çekmeye devam eder depoda biriktirirsin.
 
Teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için , hani bende söyle düşündü idim , her hangi bir su kanalından yada yeraltı su kaynagından su alıp su tabancası ile sulama yada dırek salma su ile eldeki dc yi ac cevırmeden masrafı azaltmak ve kayıpları azaltmak için büyük güçte bir dc pompa ile tarlaya su basmak idi amaç bu sistemi tarlada güneş enerjisi ile sebekenın oldugu yerdede sebekeden asküleri şarj ederek kullanmak amaç, ama dc olmasada 1 fazlı ac motor da o gucü bize verirmi ki acaba verimli olur mu ki ortalama 5-6 saat yeterli suyu bassa yeter sanırım.Bu şekil de olur mu sizce başka nasıl düşüne biliriz fikirleriniz nedir.
 

ecc.jpg


Arkadaslar yukarida görülen motor 12 Voltluk. Etiketinde 0,3 PS 18-20A yaziyor. 300 Wattlik bir solar paneliyle calistirilabilir fakat verimlilige gelince kücük bahce sulamalarinda kullanilabilir.

Blitz
user-offline.png
arkadasım paylasımın ıcın tesekkurler bu motorun bıraz daha guclusu var mı ?
 
Tarla sulanacak ise akü ile olmaz. Güçlü bir motoru saatlerce çalıştırmak için bir sürü akü gerek.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,239
Mesajlar
916,095
Kullanıcılar
450,048
Son üye
guney oral

Yeni konular

Geri
Üst