dc motor arızası

Katılım
26 Ağu 2008
Mesajlar
337
Puanları
1
Yaş
39
değerli ustalar çalıştığım işyerinde 15kw lık bir dc motorumuz var. bu motor hız kontrolu ile çalışıyor. motor devir saatinde 50d/dakkayı gösterdiğinde titreşim yapıyor. 0ile 100devir arası çalışıyor.diğer devirlerde sorun yok sadece 50 ile 55 arası titreşimli çalışıyor sorun ne olabilir sizce. sürücü kartını benzeri bir makinaya taktık kart o makinayı sorunsuz çalıştırdı. yarın bu arızayı gidermek zorundayım sevgi vede saygılarımla.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
*Devir ayarı için potansiyemetre kullanıyorsanız,potansiyemetreni kontrol edebilirsin.temassızlık olabilir.
*Birde motorun klemens bağlantılarını ve motorun sabitleme civatalarını kontrol edebilirsin.Gevşeyen ve kesen civata olabilir.
 
Son düzenleme:
Acilstop belirtmiş,
Büyük ihtimalle motor mekanik rezonasa giriyor, motor yataklarından veya bağlantı yerlerinden olabilir, mesela lastik tokoz eskimiş veya yoksa takoz istiyor, veyahut bilye sarmiş gibi ..vs..vs..
 
bencede mekanik bir soun gibi motor sistemden ayırıp deneme şansınız varsa daha kesin sonuç alırsınız.problem motorda mı yoksa redüktör vs.demi
 
arkadaşlar motoru sistemden ayırıp boşta çalıştırsamda aynı sorunu yapıyor. dediğim gibi sadace 50-55d/dak arası 0-100devir arası çalışan bir motor diğer devirlerde yapmıyor.mekanik bir arıza olduğunu zannetmiyorum.teşekkürler. saygılarımla.
 
Motorun sürücüsünü başka özellikli motorda denemişsiniz.Sürücüden emin olmak için başka sürücü ile motorunuzu test edebilirsin.Motorunuzun mekaniksel aksamını kontrol etmenizde yarar olacaktır.
 
Son düzenleme:
Rotorda balans veya rulmanlarda boşluk vardır. Rulmanlar iyiyse, rotorun balansını yaptırınca düzelir
 
arkadaşlar bugün yeni bir bulguya ulaştım. motor çalışırken motor gövdesinde mıknatıslanma oluyor. muadili olan diğer motorda böyle bir olay yok. benim düşüncem motor izalasyonlarında bir sorun olduğu yönünde sizler ne dersiniz saygılarımla.
 
Armatür sargısında sorun olsa ya sigorta atar ya motor patlar. İkaz devresinde bağlantı hatası yani motor söküldümü,birde ikaza gelen voltaj uygunmu.etiket değerlerine bakıp voltajı kontrol edebilirsin.750 kw 1200 devir motor 800 devirden sonra titreme yapıyordu ,balansına baktık,baya sorun çıktı. Balans da aklında olsun.
 
motorun rulmanlarından kaynaklanan boşluklar olabilir belli bir devri aldıktan sonra rulman alışır ondan sonra problemi yapmayabilir.Rulmanları değiştirerek birde kontrol edin bence
 

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,906
Kullanıcılar
450,197
Son üye
tufan95

Yeni konular

Geri
Üst