DC motor AC yapılabilir mi

zodehala

Üye
dewalt marka akülü beton kesme makinem var . fakat bence beton kesme makineleri şarjlı olmamalı çünkü 5cm derinliğinde 1mt beton kesmeden 9a maber 18vol akü bitiyo. akülerinde bi doldur boşalt sayısı var dolayısı ile aküleri perte çıkarıt

bende isityorum ki bu DC motorunu tekrar sardırıp AC yapılabilirmi . yani akülü cihaz doğrudan 220AC ile çalışsın

9A 18v motor muhtemelen fircasiz 3 fazli DC motordur. Komutasyon frekansi kim bilir nedir.

Bu motoru 380v icin yeniden sarsan bile motora 50Hz vereceksin. Ama orjinal motorun komutasyon frekansi acaba 50Hz mi?

kendiniz yaparsanız uygun güçte 220 volt trafo ve güç diyotları temin edin dc olarak haricen besleyin. motor la sarımla uğraşmayın. ya da hazır piyasada 18 voltluk uygun güçte satılan bir dc güç kaynağı da vardır araştırın. bu motor la bobinajla uğraşmaktan daha kolay bir çözüm olabilir

güzel insan, akü/pil/ batarya ile adaptörü karıştırmayınız lütfen. her batarya ile beslenen cihaz adaptör ile çalıştırıl. yeterli amper gücü sağlandığı takdirde. % 30 kuralı her zaman geçerlidir.

güç diyotları ile ve yüksek güçte 220 to 18 düşürücü trafo ile bataryalı bir cihazı çalıştırabilirsiniz. 9ah batarya 9 a enerji verdiği anlamına gelmiyor zaten . ben orda uygun güçte secim yapılmasını söyledim. pens ampermetre ile bataryadan çekilen akım ölçülerek o değere göre trafo yada güç kaynağı seçilmeli.

Merhaba, herdaim arkadaşımızın görüşüne katılıyorum.

çok güzel diyosnuzda şöle bi sorun oluştu batarya girişi 3 kontaklı biri + diğer - peki 3.kontak ne iş yapar bilemedik avometre ile ölçerek kutupları buldum ve o şekilde 18v adaptör ile bağladım ve çalışmadı neden ????

(özellikle 18v 9a adaptör aldım )

İlk kalkış anında kaç amper çekiyor bu cihaz? Bataryanın 9Ah olması 9A verdiği anlamına gelmiyor diye yazmışlardı. Belkide cihaz ilk kalkış anında 20A çekiyor, pil bu akımı verebilir ama 9A güç kaynağı veremez. Onun için uygun güç kaynağı seçilmesi lazım diye de yazdılar. Bağlantıları düzgün yaptığınızdan eminseniz uygun güç kaynağı seçmediğiniz için çalışmıyordur diyebiliriz.​

Birde bu motorun surekli calistirilma suresi ne?

Artik adaptorum var aku bosalacak korkum kalmadi betonu durmaksizin boydan boya keserim diyemeyebilirsiniz.

• DEWALT 54V 3.0AH LI-ION ÇİFT AKÜLÜ KÖMÜRSÜZ BETON KESME MAKİNESİ DCS690X2 Akü Voltajı 54V Akü Tipi Li-Ion Akü Kapasitesi 18V/54V 9.0Ah/3.0Ah Yüksüz Hızı 6600 dev/dak. Bıçak Çapı 230 mm Bıçak Göbek Çapı 22.2 mm Maksimum Kesme Derinliği 83 mm Su Hortumu Bağlantısı Evet Ağırlık 6.25 kg Uzunluk x Yükseklik 640 x 250 mm
Screenshot_2025-01-23-16-07-19-91_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,563
Kullanıcılar
454,050
Son üye
emirgrkmozdemir

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri