DC ile AC çakışırsa

selimbey

Üye
Katılım
22 Şub 2007
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merak ettim ve deneme şansım olmadı. DC bir güç kaynağı ile AC bir güç kaynağı çakıştırıldığında ne olur.
Yani bir hatta hem dc hem ac verirsem ne olur.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sistemin sağlıklı çalışmasının söz konusu olduğunu sanmıyorum. Ayrıca üçgen (faz faz) bağlamaya çalışırken DC üretecin çıkışına AC gerilim vereceğimizi düşünürsek hoş bir durum olmaz sanırım. Ama yanlışlıkla da olsa buna benzer deneyim yaşamış olan arkadaş varsa yorumlarını bekleriz.
 
Sistemine göre değişir...
Bazen bu tip deneyler yaparım...
Benzer bir deneyde 220/220 trafo çıkışını doğrultup , şasesini topraklayıp , 220/220 başka bir trafo çıkışının bir tanesini de aynı referans toprağına verip tek hat ile bir lambayı yakmayı -kısa bir an için- denedim... Çalıştı da, ama şaftı kaymış vaziyette ... Keşke foroğraflayıp ,görüntüleseydim... Sonra gücü kestim ,patlar matlar diye..
 
Arkadaşlar merak ettim ve deneme şansım olmadı. DC bir güç kaynağı ile AC bir güç kaynağı çakıştırıldığında ne olur.
Yani bir hatta hem dc hem ac verirsem ne olur.
DC ve AC üretec seri baglanarak dalgalı dc gerilim elde edilebilir (gerekli izalasyon ve güç şartlarının gözönünde alınmalı), üretilen gerilimi kullanacak ve bu gerilimle ile iş yapacak cihaz varmıdır?
 
gerekli izolasyonu yaparsanız AC voltajınız DC voltaj kadar miktarda ofset almış şekilde olur ama nerede kullanabiliriz hiç düşünmedim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,828
Kullanıcılar
449,988
Son üye
hmos23

Yeni konular

Geri
Üst