dc-dc buck boost konvertör yardımı ile fan kontrolü. Acil yardım dostlar

qqq123

Üye
Katılım
10 Eki 2017
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
33
" Bir tavuk çiftliğinde DC gerilimle çalışan fanlar mevcuttur. Bu fanların içeride sıcaklık artınca 120V ile çalıştırılarak devrinin artırılması, sıcaklık düşüncede 12V ile rölantiye alınması gerekiyor. Bu fanları beslemek için ise 56V’luksabit bir DC güç kaynağı mevcut. İstenilen
şekilde fanları çalıştırmak için neler yapılmalıdır? " bu işlemi buck boost konvertör ve sıcaklık sensoru kullanarak nasıl yapabılırım? Proteus uzerınden de simülasyon gerekiyor.
 
Mikro denetleyici kullanarak sıcaklık sensörünü okutun. Yüksek sıcaklıkta boost converter a düşük sıcaklıkta buck converter a verin gerilimi röle ile. Tabi bu esnada mikrodenetleyici sürekli sensor okumaya devam etsin.
Yanlız burada kafama takılan başka bir sorun var. Boost converter ile 56 v dc gerilimi 120 v dc ye çevirdiğinizde akım düşecek. Yine de fan istediğiniz devirde dönecek mi.
Eğer dc şart değilse bu isi ac motor ile yapın. Motoru sürecek yüksek akımlı bir triyakın tetikleme acısını mikrodenetleyici ile degistirebilirsiniz. Pwm sinyali kullanarak.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,255
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst