Dalgıç Pompalar Hakkında Öğrenmek İstedikleriniz

Selam arkadaşlar...135 mtre derınlıkte bır kuyudan mıllı pompayla sulama yapılacak...elımde 5 lık 135 mt uzunlugunda mıllı pompa ve 55 kw lık gamak marka motor mevcut...tarla 400 mt*500 mt ebatında...kuyu tarlanın tam ortasında. Yagmurlama fıskıyelerini 500 mt uzunlugu olan tarafa döşeyecem.(3 luk boruyla) 400 mt olan tarafada pompa çıkısı 5 lik plastık boruyu döşeyecem ....tarla düz sayılır 1 mtre felan kot farkı var kuyu ile...bu şekilde bu 55 kw lık motor bana yeterlımı? Yani 15 metreye 1 fıskıye taksam 35-40 fıskıyeyi çevirirmi? ( kuyuda su yeterlı kadar var,Pompa 135 mtreye kurulacak dinamik seviye bu) yoksa elımdekı bu pompayı ve motoru atıp dalgıçmı alayım? Tavsiyelerinizi bekliyorum
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
selamlar sormak istediğim 2 sorum var birincisi kuyuyla depom arasında ki mesafem 600 metre elektrikli şamandıra takmak istiyorum bunun için kullanmak üzere 2x1.5 kablo aldım bu kablo ile 600 metrede sorun yaşar mıyım

2. sorum elektriğimizin olduğu yere kuyumuzun mesafesi 350 metre kuyu derinliği 70 metre 2 beygir bir dalgıç çalıştırmak için direksiz kablo çekmek istiyorum en az maliyetle buraya çekeceğim kablo nasıl olmalı bir sıkıntı yaşar mıyım teşekkür ederim
 
dalgıcın özelligi degil pompanı üzerine koyacagın sıvı seviye elktrodu ve rolesi o işlemi yapar.
 
Benim bir sorum olacak 18.5 kw dalgıç motoru sürekli yıldız çalıştırırsak ne gibi sorunla karşılaşırız.
 
Benim bir sorum olacak 18.5 kw dalgıç motoru sürekli yıldız çalıştırırsak ne gibi sorunla karşılaşırız.



Yıldız - Üçgen Yol Vermede Akım, Güç ve Moment

Motor yıldız çalıştırılırken faz (motor) sargılarına uygulanan gerilim az olmakta, motorun çektiği akım da azalmaktadır. Pratik olarak güç, moment ve akımdaki azalma miktarı 1.73 kadardır. Çünkü yıldız çalışmada sargıdan geçen akım, üçgen çalışma akımından 1.73 kat daha küçüktür. Ancak teorik hesaplamalarda akım, güç ve momentteki azalmanın daha fazla olduğu görülmektedir.

bhkfx.gif

Görüldüğü gibi üçgen çalışabilecek motor, yıldız çalıştırıldığında, çekeceği akım 1/3 oranında azalmaktadır. Dolayısıyla güç ve moment de 1/3 oranında azalacaktır. Bu nedenle yıldız-üçgen yol vermede motorun yıldızda bırakılmaması gerekmektedir.Kolay gelsin.

Elektrik Kumanda Teknikleri
 
Arkadaşlar Ayenka Pompa Hm Programının yeni versiyonuna bobinaj programı modul olarak eklendi yakında vidyoları ile örnekleri sizlere sunacağız.
 
Selamlar 30m derinliğinde yaklaşık 30 yıllık bir kuyum var, 15 yıldır kullanılmıyordu , kullanmaya karar verdiğim zaman gördüm ki içindeki plastik boru yaklaşık 80cm kalınlığında , buna göre dalgıç pompa bulamadım, Ucuz yollu bişey arıyorum yardımcı olursanız memnun olurum. Teşekkürler.
 
Merhaba

Bir solar pompa sistemi kurmak istiyorum,küçük bir düzenek bir prototip oluşturmak istiyorum

Merak ettiklerim ise kullanmam gereken solar panel gücünü nasıl belirlerim

suyu çekeceğim yükseklik ve günlük su ihtiyacı verileri yeterli olacak mıdır

Teşekkürler
 
Merhaba

Bir solar pompa sistemi kurmak istiyorum,küçük bir düzenek bir prototip oluşturmak istiyorum

Merak ettiklerim ise kullanmam gereken solar panel gücünü nasıl belirlerim


Teşekkürler

pompanın gücünü için
suyu çekeceğin yükseklik ve su miktarını vermelisin ki yardımcı olalım
 
Son düzenleme:
slm kardş. hız konntrol kullanacaksan, motorun 6 inç yağ soğutmalı olması gerekir. su soğutmalılar, düşük frekansta eksenel karbona zarar veriyor. yağ soğutmalı olursa istediğin hızda çalıstırabılır ve istediğin basıncı alabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,472
Mesajlar
917,847
Kullanıcılar
450,424
Son üye
mariam

Yeni konular

Geri
Üst