Dalgıç Pompalar Hakkında Öğrenmek İstedikleriniz

Merhaba ozturk 38 ativar sürücülü dalgıç pompalarin hızıni düşük hız yüksek hız ayarı var sürücü üzerinde oradan ayarlamanız da sakınca varmı ya da nereden kapasitesi ni ayarlayabiliriz.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Depo tarafı na seviye samandıra koyup pompa tarafı na basınç salteri koyarak yapmıştım
 
Son düzenleme:
Merhaba
birkaç sorum olacak cevaplayabilirseniz sevinirim.
monofaz 1.5 hp dalgıç pompam ve 100 lt genleşme tankı. Pompa suyu tanka basıyor sonra damlama ve eve su veriliyor. kuyu 45 mt pompa 33 mt civarında. Yükte gerilim 190v'a düştüğünden 10kva lık regülatör aldım.
1) Damlama çalışırken 5-6 kere motor start-stop yapıp genleşme tankını doldurduktan sonra ana sigortadaki B25 amper atmaktadır. Nedeni ve Çözümü ne olabilir?
2) Damlama çalıştığında kullanılan su miktarı arttığından pompa 40-50 saniyede bir devreye giriyor.
Bu durum motora yada pompaya zarar verir mi? Eğer zarar verirse genleşme tankını iptal edersem damlama basıncını nasıl ayalayabilrim yada başka çözüm ne olabilir? (şu an vana iile ayarlıyorum)
Tabi genleşme tankını nasıl iptal edeceğimi bilmiyorum ama sorun yaratacaksa damlama sırasında iptal edebilrim
 
Peki dalgıçın bu şekilde 1-2 dk da bir aç kapa yapması motor açısından sorun yaratır mı? yoksa damlama yapacağım zaman genleşmeyi pasif hale mi getireyim?
 
Merhaba arkadaşlar. Bahçemiz için su kuyusu açtıracağız ve su yaklaşık 65 metreden çıkacak ölçümlere göre. Muhtemelen 0.75 kW 1Hp monofaze bir dalgıç pompa yeterli olacak diye düşünüyoruz. Bahçemizde elektrik yok. Pompa yaklaşık 2-3 haftada bir çalıştırılacak (küçük bir bahçe ve sadece depo doldurularak ağaç sulama yapılacak). Çok fazla su ihtiyacımız olmayacağı için güneş enerji sistemi kurmak gereksiz bir maliyet doğuracak.

Akla gelen ilk seçenek jeneratör. Peki alacağımız jeneratörün özellikleri sizce ne olmalı? Hatta marka/model tavsiyesi olan varsa çok sevinirim.

İkinci soru ise, Jeneratör yerine kullanabileceğimiz, pompayı birkaç saat çalıştırabilecek bir akü var mı? Böyle birşey mümkün mü? Eğer böyle bir akü varsa, aküyü evde şarj edebilir miyim? Ve tabiki marka model tavsiyesi

Eğer sorularım çok saçma ve acemi ise kusura bakmayın. Çok bilgi sahibi olduğum bir konu değil.


Şimdiden teşekkür ederim.
 
1- dalgıç ac ile çalışır
2- akü ve invertör desek aküleri şarj et taşı(hamallık) ve kayıplar bence kötü fikir
3- 2-3 hafta için bir de baraka yoksa ges gereksiz masraf.
4- en kolayı jeneratör zahmetsiz ve kolay. istediğim zaman çalıştırır suyu basarım.
5- gücü ne olmalı? demarajı da hesaba katarsak 3 kW yeter bence.
 
Sağlıklı günler hocam, ekte belirtiğim özelliklere sahip bir dalgıç pompam var ve 95m derinlikte çalışıyor ama çok az su çekiyor. Sorunu neden yapar neden taziği çok düşürür (suyun akış videosunu yüklerken hata aldığım için onu paylaşamıyorum)
 

Ekli dosyalar

  • IMG-20220803-WA0001.jpg
    121.4 KB · Görüntüleme: 9
Merhaba 2.2kw 220v dalgıç pompa var. 8kw jeneratörle çalıştırıyorum. Bu pompayı araya bir sürücü koyarak 3kw civarı jeneratörle çalıştırma imkanı varmı ? 8kw olan arabama sığmıyor daha küçük bişeyle çalıştırmanın bir yolu yokmu. Teşekkürler.
 
Bir fazlı asm motorlar için soft start ya da inverter teknolojisi yok malesef.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…