Daha once Arcelikte Mulakata giden var mi?

tank

Üye
Katılım
28 Mar 2009
Mesajlar
60
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba arkadaslar,

arcelikte ilk mulakatta ne yaparlar,ne ederler,ise alimlari nasildir,uzun surer mi?

arcelikte bakim muhendisliginin kariyer acisindan onu acik midir?

maddi imkanlari nasildir?

Daha once arcelikle is mulakati yapmis olanlar ya da mulakat seklini bilenler cevap verebilirler mi?
 
İşe alım sürelerinin uzun ve sınavlar olduğunu biliyorum.
İlkay Meseli'nin sitesinden alıntı

Öncelikle sabah İK’da yetkili kişiyle kısa bir konuşma yaptım. Bu arada benim gibi bir arkadaş da vardı mulakata gelen. Öncelikle bir kaç form verdiler, formun içeriği CV’nizdeki içeriklerle aynı. Aynı şeyleri kısacası forma doldurdum. Daha sonra mantık sorularından oluşan süreli bir test verdiler. Süre 40 dakika kadardı. Daha sonra çözüm için kolay matemetik bilgilerini kullanacağınız başka bir sınav yapmaya başladılar. Bu sınavda 40 dakika kadar sürdü. Tabi bu sınavları arka arkaya yapmadıkları için baya bir süre geçiyor. En sonunda British Side’ın Koç Grubu için hazırlamış olduğu sınavı verdiler. Ve bu sınav için 1 saat veriyorlar.

En sonunda “bütün sınavlar bitti hadi artık bitsede gitsek” demeye başlıyorsunuzki bu sefer İK ile birebir görüşme yapıyorsunuz. İK ile görüşmede genellikle kişiliğinizi ön plana çıkartacak sorular soruyorlar, zaten görüşme temel olarak CV’niz üzerinden yürüyor, çok abuk sabuk, moral bozucu, ters köşeden gelebilecek sorular sorulmuyor. Genellikle konuşma tarzınıza,kendinizi ifade ediş biçiminize, ve takım çalışmasına uygunluğunuzu değerlendiriyor. İK ile olan görüşme sizinle görüşmenin derinliğine bağlı olarak 1 saat kadar uzun sürebilir.

İK ile olan görüşmeyi tamaladıktan sonra beni Kurutma fabrikasındaki AR-GE takım liderine yönlendirdiler. Öncelikle kendisiyle İK’dekine benzer bir görüşme yaptım, bunun yanı sıra bölümüm hakkındada görüştük. Bu kısımda neden bu bölümü seçtiğim gibi birkaç soru soruldu. Bu ve bunun gibi gelecek olan sorular doğal ve heryerde gelebilecek sorular olduğundan bu soruların cevaplarını daha önceden belirlemeniz gerekmektedir.

Daha sonra görüşmeye 2 adet müdür geldi ve kısa olarak görüştüğünüz şeyleri bi daha görüşüyorsunuz ki, baya sıkılmaya başlıyorsunuz. Fakat müdürlerle olan görüşmeler çok dikkat etmek gerekiyor, çünkü artık son görüşmeyi yapıyorsunuz. Müdürlerle olan görüşmede bana lisans eğitimi sirasında ne gibi projeler yaptığım ve neden YL’da Isı-Akışkanı seçtiğimi ve gelecekte neleri plandığım gibi çok spesifik olmayan sorular soruldu.

Sonuç olarak saat 8′de gittiğim fabrikadan akşam 5′te çıktım. Ve daha haber alamadım Büyük olasılıkla kabul edilmedim. Eğer kabul edilseydim haftanın 4 gününü fabrikada AR-GE departmanında geçirecektim. Ve bu yapılan sözleşmeye göre 18 ay sürmektedirçbu süre boyunca hem fabrikadaki projelerde yer alıyorsunuz hemde kendi tezinizi Arçeliğin AR-Ge departmanında yapmış oluyorsunuz. Ayrıca aylık size 1250 TL gibi azımsanmayacak bir ücret de alıyorsunuz, tabiki sigorta ve servis imkanı da cabası
 
bence arçelik işi çok abartmış sanki kadrolu devlet memuru mu alıyor .. okadar ince eleyip sık dokumanın anlamı yok bence.
hem arçleik öyle çok 4 4 lük kaliteli ürünleri olan bir yer değil şahsen ben evime arçeliğin çöpünü bile almam.
bosch sıemens felan olsa hadi neyse ....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,279
Mesajlar
916,400
Kullanıcılar
450,104
Son üye
MUGEN SARS

Yeni konular

Geri
Üst