daha kibar olalım

yavuz31

Usta Üye
Katılım
12 Ocak 2010
Mesajlar
1,187
Puanları
156
Yaş
47
arkadaşlar son zamanlarda sitede yapılan konuşma tartışma cevap soru gibi konularda bir takım arkadaşlarımızın konuşma adabı yada nezaketten biraz uzak olduğunu gözlemledim bunlar sırası ile
ne alaka
biliyorsan konuş
laf yetiştirme
saçma
saçmalama
anlaşılan bu arkadaş bir şey bilmiyor
işin enteresan yanı bunları yazanların bir şey öğrenmek için cevap bekledikleri arkadaşları edepden uzak kırıcı laflarla rencide etmesi
birşeyler bilmiyo olabiliriz yada yanlış açıklama yapabiliriz yanlış olan şeyleri lütfen doğrusunu yazarak mantıksız kılın yoksa lütfen tenkit babında açıklamalar hem sitenin kalitesini düşürüyor hemde karşıdaki arkadaşımızı kırıyor olabiliriz yanlış düşünüyorsam özür dilerim.
 
Yanlış düşünmüyorsunuz sadece büyütmüşsünüz ne alaka lafını ama yinede incitmişsek özür dileriz bu arada soruma net bi cvp alamadım :)
 
Kontrolkalemi.com yönetimi olarak kalitemizi artırabilmek adına forumdaki fikir alışverişinin düzeyli ve seviyeli olmasına çok önem veriyoruz. Bu yüzden genel bir hatırlatma yapmak istiyorum.

Saygıdeğer üyelerimiz anlaşmazlığa düştüğünüz konularda karşılıklı tartışmalara girerek birbirinizi değil devreleri ve formülleri yargılayın. Amacınız karşımızdaki üye ile kişisel atışmalara girmek değil de sadece bilgi alışverişi yapmak olursa yanlışları bulmak yerine doğruları bulmaya başlarsınız. "Sen bunu bilmiyorsun", "senin eğitimin ne?", "Kaç yıl bu işi yaptın" gibi karşınızdaki üyeyi rencide edici ve fikirlerini tümden yok etme amaçlı bir üslup kullanırsanız, böyle bir ortamda fikir alışverişi değil ancak kör dövüşü yapılabilir. Karşınızdaki üyenin söylediklerinde hata aramak ve rencide etmek yerine "Sayın (üye ismi) bu formülü ben şu şekilde biliyorum" gibi yapıcı eleştrilerde bulunursanız, doğru bilgiye ortaklaşa olarak ve çok daha hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Mutlaka bazı konularda fikir ayrılıklarınız olacaktır. Örneğin "en iyi avometre markası nedir", "en iyi kontaktör hangisidir" gibi cevabı kişiye ve duruma göre değişecek sorular karşısında birbirinizi kırmak yerine "bu ürünün şu özelliğini beğeniyorum", "bu özelliği şu durumda çok işime yarıyor" gibi 3. kişilere de fikir verici yorumlar yaparsanız, binlerce kişi tarafından yıllar boyu yararlanılabilecek örnek konuları hep birlikte oluşturmuş olursunuz. Oysa ki aynı sorulara kişisel atışmalar ve hakaretvari ithamlarla yaklaşırsanız böyle bir konudan kimseye yararı dokunmayacak kısır döngüler dışında başka birşey beklenemez.

Saygıdeğer üyelerimizden ricam foruma yazdığımız mesajların yıllar boyunca yüzlerce belki de binlerce kişi tarafından okunduğunu unutmadan saygılı bir üslupla ve pozitif fikirler üreterek düşüncelerini yazmaya özen göstermeleridir.
 
Son düzenleme:
Eğitim şart... Ama Milli(!) Eğitim hala uyuyor...
Hayatımız boyunca, en çok ihtiyacımız olan ne ?
Türkçe...

Ama biz, derdimizi doğru anlatabilecek kadar Türkçe bilmiyoruz...
Ya da, okuduğumuzu anlayabilecek kadar Türkçe bilmiyoruz...

Biribirini anlayamayan, veya (daha da kötüsü) yanlış anlayan bir toplum olduk...

Şu anda EML de durumu net bilmiyorum... Ama ben son sınıfta 2 saat İNG., 2 saat edebiyat dersi görüyordum... ;)
Okumayı da pek sevmeyiz zahten...

Benim Türkçemden ne olacak...
Kah yanlış anlarım...
Kah yanlış anlatırım... ;)

Sonra da beni yanlış anladılar diye sitem ederim... ;)
 
yavuz bey lafınız bana farkındayım ama ben sizden birşey öğrenmek için oraya birşey yazmadım. soru soran arkadaşlara teknik bilgiler verin bir teknik eleman olarak dedim. sizin mide asitlerinizden millete ne???? bilmiyorsanız birşeyler yazmak zorunda değilsiniz dedim bence çokda doğru bir laf bilgi kirliliği yapıp forumu amacından uzaklaştırıyorsunuz.
 
yönetim cok güzel değinmiş konuya ancak bizim toplumumuz insanları neden anlamak istemez vede herkezden kendilerinin daha iyi bildiğini düşünür.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,840
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst