Dağ Evinde Hangi Yöntemle Elektrik Üretebilirim?

önce soyle ıza edegım sanıyede kac lt akar belkı bunu söylıyemem ama eğimi ve suyun şiddeti qüzel ben unu dahada guclendırmek ıcın bı boru yardımıyla suyun şiddetini arttırmayı düşünüyorum. derenın yapısı ve suyun durumu uygun ancak hangı yol ızlemem gerektıgını ne malzele kullanmam gerektıgı hakkında bılgım ve tecrübem eksık.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Uzunca bir boruyu derenin çok daha yukarlarda bir yere çekebilirseniz, suyun debisi az olsa da basıncı artırabiliriz.
Yukarı tarafta bulunan borunun çapı biraz kalın olsun. Aşağıya doğru biraz ince çaplı olmasında fayda var. Böylece basınç çok daha artar. Borunun ucuna gerektiğinde açıp kapatmak için bir vana koymalı.

30-40 cm. çapında bir pelton türbini tarzında bir çark yapabilirseniz, bu çarka bağlı bir alternatör ile gece gündüz elektrik üretebilirsiniz.
Youtube'da "pelton türbin" diye ararsanız size fikir verecek çok sayıda video var. Aklınıza takılan yerlerde gene buradan yardımcı olmaya çalışırım.
 
Selamun Aleyküm
Mesele ile pek ilgilenmiş sayılmayız ama acizane bir iki kısmmı aktarmış olalım.
Mesajlarda birçok anlatılmak istenenin bir kısmı olduğundan tam olarak ne anlatıldığı anlaşılmayan kısımlar birtarafa; akışkan kanallarıında kesit alanının azalması basıncı azaltır, hızı arttırmış olur. Akış enerjisinin (akışkan kanalı basınç düşümü hariç) sabit olduğunu düşünürsek; azalan basınç kinetik enerjinin artması olarak kendini göstermiş olur.
Pelton tekeri impact tip türbin olarak çarpma ile enerji dönüşümü yapar hali ile yüksek verimliliklerinden bahsedilir. Suyun tekerlek kovalarına çarpmak üzere çıkış kısmında hız arttırılmış olur. Suyun çıkış hızı ve tekerlerğin dönüş hızının verimlilik açısından uygunluk oranları vardır.
Tabi filmlerden akılda kalan su değirmenleri vb de incelenebilir.
Çözümün çok olduğunu hatırlatır, üretilen elektriğin ne amaçlarda kullanılmak istendiğinin söylenmesi ile elektrik özelliklerinin bulunması gerektiği hassasiyetin durumu anlaşılabildiğini ve de elde edilmek istenen sonucu elektrik üretmeden başka tip enerji dönüşümü imkanlarının düşünülebildiğini ifade eder;
Başarılar dileriz..
 
Kurulumun yapılacağı bölge önemli enerji türü tercihi yapmak için. Eğer doğu karadeniz gibi yılın çoğunda sisli bir bölge değilse güneş paneli kullanmanızı tavsiye ederim. Biz kendi müşterilerimizde bazen ihtiyaca göre hibrid sistem (yani güneş paneli ve rüzgar türbini birlikte) tercih ettiğimiz de oluyor. Mesela 4 mevsim elektrik ihtiyacı varsa o zaman hibrid sistem düşünülebilir. Ama eğer sadece yazın kullanılacaksa kesinlikle güneş paneli tavsiye edilir. Hangi cihazların çalıştırılacağını şu form ile bize gönderirseniz proje için teklif alabilirsiniz:
Proje Teklif Formu

Online satış sitemizdeki paket sistemleri inceleyerek de fikir sahibi olabilirsiniz:
Paket Sistemler
 
Arkadaşlar dag evinde kablolama tesisatını cektım ancak elekrık olmadıgından kendım ıhtıyacım olan enerjıyı üretmek duumunda kaldım
Aklıma gunes panelınden tutunda ruzgar enerjısıne kadar her sey gelıyor, Ancak hangisi Daha Ekenemik Ve Saglam olur.dag evının yanında akar su da bulunuyor.. yardımlarınız ıcın tşkler...

Ne kadar süre kalıyorsunuz evde? Geceleri kalıyor musunuz?
 
Attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmez, varın siz eski veya şu an kullanımda olan araçları kullanın. Astarı yüzünü geçer ...
 
yaz aylarında en fazla 2 veya 3 gece kalıuorum
Sizin yerinize kendimi koyarak cevap yazıyorum.

Gece dağ evinde konaklayacak birinin herşeyden önce 'güvenilir' bir sisteme ihtiyacı vardır. Kısacası istediğim an elimde en az daimi 600-700 W güç çekebileceğim bir sistem olmalı. En iyi çözüm jeneratördür, güvenilirdir çekersiniz ipi çalışır. Diğer sistemlerin hepsi masraflıdır, ağırdır, jeneratör kadar güvenilir değildir. Bir tanede sağlam benzin bidonu alırsınız, yeterli miktarda yakıt ile birlikte yanınızda götürürsünüz. Aksanın ürettiği jeneratörlere bir bakın, 15 kg ağırlıkta oldukça küçük boyutlarda jeneratör üretiyorlar taşımasıda kolay.

Aksa Jeneratör

Saygılar...
 
merhaba.çok ciddi olarak sevdiğim bir arkadaşım hatta abim diyim 4-5 yıl önce bu rüzgar gülü ile elekrik üretmek için uğraşmaya başladı.Baya bir araştırma yaptı.ufak bir dükkanda montaj yaparak başladı.mekanik parçaları sanayide yaptırıyor.elektronik aksamı kendisi bir araya getirip topluyor.sahada da bildiğimiz rüzgar türbinlerinin minyatürü tarzda ürünleri kuruyor.tek tük yaptığı işlerden sonunda artık daha düzenli hale getirdi bu işleri.zor bir iş ama şu an 35 ile 50 kw arasında güçler üretebilen sistemler kuruyor.bilgilerinize size de belki faydalı olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,762
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst