Dağıtım Trafosu Topraklama Ölçümü nasıl yapılır?

kralarslan

Üye
Katılım
4 Eki 2009
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba;

Bir fabrikada topraklama ölçümüne katılacağım. Bu fabrikada 400 yada 630 kVA dağıtım trafosu mevcut. Kazıklı topraklama ölçüm cihazım var. Ölçüm olarak nasıl bir yol izlemeliyim.

Beton köşk varsa sigortalı hücre yada kesicili trafo korumadan trafonun enerjisini kestim diyelim. Daha sonra işletme topraklaması ölçümü için trafo üzerinden nötr, yıldız noktasından mı ölçeceğim? yoksa başka bir yerden mi ölçüm yapacağım. ölçüm yaparken herhangi ayırmam, bağlantısını kesmem gereken birşey var mıdır?

Koruma topraklaması için köşk içinde bulunan potansiyel dengeleme barasından mı ölçüm yapacağım? bara üzerinden ayırmam gereken herhangi birşey var mıdır?

Nasıl bir değerler okumam gerekli? hangi değerlerin altı uygundur.

Trafoda topraklama ölçümüne ait nasıl bir yol izleyebileceğim konusunda internette kaynak bulamadım. Bu konuda yardımcı olabilirseniz ve tecrübelerinizi paylaşabilirseniz çok memnun olurum.

Saygılarımla

Melih ARSLAN
05059265290
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Enerji kesildikten sonra iki ölçüm yapacaksın birincisi koruma için kazıkları yere çak yeşil ucu topraklama dan gelen uca tak ve ölç 5 ohm dan az olmalı işletme içinse nötr tak 3 ohmdan az olmalı

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,955
Mesajlar
913,894
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst