Dış ortama dayanıklı Elektronik Kedi Evi

burak1000

Üye
Katılım
9 May 2007
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba Arkadaşlar. ailevi sebeplerden dolayı 2 yıldır birlikte yaşadığım canım ciğerim kedimi bir anda dışarı bırakmak zorunda kaldım. sahiplendirecek kimse bulmam oldukça zor ve yaşı olduğundan. evin altındaki bakkal abiye bıraktım şimdilik havalar sıcak keyfi yerinde bakkal abi besliyor tabi.
ama yaz bitince havalar soğuyacak ve sorun başlıyacak bu yüzden bir elektronikçi olarak kedime özel bir barınak yapmak istedim. elektronik tasarım yazılım yada donanım olarak hiçbir sorunum yok Allaha şükür. zaten mesleğim bu yıllardır tasarlayıp birşeyler yapıyorum. hatta bu iş çok eğlenceli olacak benim için.
Belirtmek isterimki arduino' pek sevmem ama şimdi ben bu devreyi STM ile yapsam yada PIC kullansam herkes rahatlıkla yapamayacak belki. bu yüzden ardunio ile yapmayı planlıyorum. ama belli de olmaz.
bu başlık altında projemi yayınlayacağım İnşallah. 3D çizimleri olsun kesilecek suntalar, videolar,dosyalar,kodlar,malzeme listesi nerden temin edebileceğiniz. herşeyi burada yazacağım zaman içinde.
Fikirlere açığım. aşırı maliyeti arttırmayacak veya önemli hususları önerebilirsiniz. sevinrim.

:)
Herkese Bol Şans.
1.PNG
2.PNG
3.PNG
4.PNG
5.PNG
6.PNG
 
her şey güzel hoş düşünmüşsünüz ne güzel ,
lakin mart ayını hesaba katmadınız sanırım .
Teşekkür ederim. tam olarak anlamadım. benim kedim kısırlaştırıldı. ama normal kediler için neye dikkat etmem gerekirdi onu anlamadım tam olarak :). açıklarmısınız?
 
burak o kedi senden sevgi istiyor şefkat istiyor sana tüyleriyle dokunup gözlerinin içine bakmak istiyor
o senden lüx ev istemiyor burak ma beni diyor..
 
onu bende biliyorum almak istiyorum çok. hergün aşağıya inip seviyorum. ama durumlar çok farklı evde durursa ona zarar verecekler. onu korumak zorundayım bir şekilde. umarım anlatabilmişimdir.
 
Kedi içeride ve kapı kapalıyken tek havalandırma blower mi ? eğer öyle ise olası bir arızada kedinin boğulma riski var.
 
Üst kapağa konacak kuşlar güneş panelini kapatır önlem almalısın bir de ihtiyaç halinde parça değişimi şu bu sebeplerden rahat çalışma erişim için yine üst kapak menteşeli yapsan iyi olur. Kedinin tasmasında ID chip olursa kapı sadece ona açılır başka hayvan girip sahiplenemez.
 
ID chip fikri gayet güzel. Bence değerlendirmelisiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst