Düşük voltaj hakkında

Rojen21

Üye
Katılım
18 Eki 2018
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
47
Merhaba arkadaşlar, 1500 metre mesafeden alpek 1*25+35 kablo ile bahçeme elektrik çektim, ilk ölçümde 230 V gerilim vardı, 15 amper çeken 2 adet ufo takınca 160 V düştü, bana lazım olan 3 hp 2.2 kw sulama pompasını bu enerji ile çalıştırmam mümkün görünmüyor, önerileriniz nelerdir.(son noktada topraklama yapılmadı henüz)
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Gayet normal. 1500 metrelik yoldan geçen kabloda ısı kaybı oluyor.
Tek çözüm trafo.
Ama 1500m için maliyet pahalı olur ve değmez. Bu hali ile de UFO larda 160voltta yeterli ısı vermez.
Şimdilik daha kalın kablo kullanın derim.
Daha iyi bir önerisi olan?
 
En doğru çözüm trafo.
2 iletkeni paralelleyip faza bağlayarak bahçenizdede sağlam bir topraklama yaparak gerilim düşümünü azaltabilirsiniz. Fakat yönetmeliklere uygun değil. sakıncalı.
 
En doğru çözüm trafo.
2 iletkeni paralelleyip faza bağlayarak bahçenizdede sağlam bir topraklama yaparak gerilim düşümünü azaltabilirsiniz. Fakat yönetmeliklere uygun değil. sakıncalı.
Sakıncalı derken, ayrıntılı bir bilgi verebilirmisiniz,?
 
Bu soruyu ilk 18 Ekimde sormuştunuz.Halen bir sonuca varamadınızmı ?Son noktada topraklama yapılınca ne olacakmış ?
 
Son düzenleme:
Sami bey 18 ekimde sorduğumda henüz kabloyu çekmemiştim,3 gün önce bağlantılar yapıldı ve ortada mevcut sorun var, bu sorunun çözüm yolunu aramaktayım,mevcut bahçede yazlık ev var,ev ihtiyacını karşılayacak kadar gerilim var, sıkıntı damlama sulama için kullanılacak olan pompada.
 
Ozaman bu sorunların olacağından uzun uzun bahsetmiştik ama.Hat girişine 5 kvarlık sabit bir kondansatör bağlayıp ! sonucu bir görelim.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst