Cuma Günü Kutlaması

cuma.png

Son düzenleme:
Yandex'de "tc. resim yükle"olarak yazıldığında arada tc dosyasını indirin linki de bu arama listesine karışmıştı. hata bundan dolayı oldu. Dün de resim paylaşımlarımda benzer durum olmuştu. Şimdi bunu düzelttim. Hayırlı cumalar. Kolay gelsin.

hos-geldin-ramazan-kagit-tabak-500x500.jpg

Ramazan, öncelikle oruç gibi türlü hikmetlerle dolu bir kulluk görevinin yerine getirildiği, her türlü hayır, rahmet ve bereketi kendisinde barındıran bir aydır.
Ramazan ayı, bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizleneceğimiz, insanî duyguların coştuğu, tevbe edip hakka yönelme şuurunun geliştiği maddî ve mânevî bir terbiye ayıdır.
Ramazan, içerisinde insanlık için, “bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini” taşıyan bir aydır.
Ramazan, inananlar için evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş ayıdır.
Ramazan, Kur’an ayıdır, oruç ayıdır.
Ramazan; yaz aylarının sonunda ve güz mevsiminin başında yağan ve yerdeki tozları temizleyen yağmur anlamındadır. Bu yağmur, nasıl yeryüzünü yıkayıp tozlardan temizliyorsa, Ramazan ayı da mü'minleri günahlardan öylece temizler.
Diğer bir anlamı da güneşin şiddetli hararetinden taşların yanıp kızmasıdır. Böyle kızgın yerde yürüyen kimsenin ayakları yanar, zahmet ve meşakkat çeker. Bunun gibi oruç tutan kimse de açlık ve susuzluğun hararetine katlanır, zahmet ve meşakkat çeker, içi yanar. Yâhut kızgın yer ayakları yaktığı gibi Ramazan da müminlerin günahlarını yakar, yok eder.
Her iki mânânın birleştiği nokta; oruçlunun bu ayda günâhlardan arınacak olmasıdır.
Rabbim bu ay hürmetine günahlarımızı affeylesin, rahmeti bol olan yüce Allah bizleri bağışlasın…
Hayırlı cumalar...

11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayına kavuşturan,
İlimle bilimle bizleri donatan,
Yaratılmışların en üstünü kılan Yüce Rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun.
Cennetteki Reyyan adlı kapıdan bütün forum üyelerimiz ile beraber girmek istiyorum.
Mazeretsiz 1 gün terk edilen Ramazan orucunun telafisi olmadığını,
Ömür boyu oruç tutulacak olsa terkedilen o bir günün yerine geçmeyeceğini sevgili peygamberimiz buyuruyor.
Oruçla sıhhat bulan,
Oruçla huzur bulan,
Oruçla iman kuvvetlendiren,
Oruçla şereflenen bütün İslam aleminin Ramazan ayı hayırlı ve mübarek olsun.

Ömür boyu oruç tutulacak olsa terkedilen o bir günün yerine geçmeyeceğini sevgili peygamberimiz buyuruyor.
Öyle bir hadis okumadım.

Ancak;
Müjdeleyin, nefret ettirmeyin;
kolaylaştırın zorlaştırmayın."
Hadisi gereğince;

Oruç sağlıktır, farkındalık tır.
Sağlıklı olan her insanın orucunu tutması gerekir.
Tutmayan/tutamayanlar da, inşaallah ileri de onlarda tutar.
Rabbimiz affedici dir. Affetmeyi sever ...

değerli ustam, bakara süresi 184. ayet lütfen okuyunuz. sonra isterseniz düzeltme yapabilirsiniz.
bu arada inanların ramazanı mübarek olsun.
ister inanın ister inanmayın kuran hala benim baş ucu kitabım. ne zaman tereddüt etsem açar bakarım.

Sayın abim elbette güç yetirebilen sağlığı elverişli olan,yolcu yada hasta olmayan kimseler için oruç farz kılınmıştır.
İlk yorumda ki amacım da Ramazan ayı kutlamasıydı.
Ben burayı bir aile ortamı gibi gördüğüm için içimden geldiği gibi yazdım.
Yoksaki kimsenin ibadetini amelini sorgulamak bana düşmez.
Hata varsa affola teşekkür ediyorum.
değerli ustam, bakara süresi 184. ayet lütfen okuyunuz. sonra isterseniz düzeltme yapabilirsiniz.
bu arada inanların ramazanı mübarek olsun.
ister inanın ister inanmayın kuran hala benim baş ucu kitabım. ne zaman tereddüt etsem açar bakarım.

Sayın abim elbette güç yetirebilen sağlığı elverişli olan,yolcu yada hasta olmayan kimseler için oruç farz kılınmıştır.
İlk yorumda ki amacım da Ramazan ayı kutlamasıydı.
Ben burayı bir aile ortamı gibi gördüğüm için içimden geldiği gibi yazdım.
Yoksaki kimsenin ibadetini amelini sorgulamak bana düşmez.
Hata varsa affola teşekkür ediyorum.
güzel kardeşim (tanış olmadığım kişilere akraba sıfatını kullanmam) samimiyetine inanıyorum. herkes kendinden sorumludur. inançları, fikirleri o kişiyi ilgilendirir, beni değil. benim için doğruluk ve dürüstlük ilk sıradadır. karşımdaki kişilerin inançlarına her zaman saygı duyarım ve yargılamam.
ama bu cümle bana biraz ters geldi, açtım kuranı araştırdım. oruç ile ilgili dört ayet buldum ve bakara süresi 184. ayette böyle bir şey yazmıyor.
1740762154560.png

okuduğum kitapta da aynısı yazılı. kefareti açıkça belirtilmiş. telafisi yok diye bir şey yok. islam kolaylıklar dinidir. belki atlamışsındır diye yazdım. olur insanız bazen unutabiliriz, yanlış hatırlayabiliriz. ben hata yapmamak için hemen kitabıma bakarım.

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,241
Son üye
uasertan

Yeni konular

Geri