Covid-19. haberler, bilgiler...

buna rağmen hala aşı karşıtıysanız ölürsünüz amerikada aşı karşıtı çok insan öldü.
 
*Virüs geçen seneki halinden daha bulaşıcı ve zarar verici. (Varyant)
varyant daha bulaşıcı olabilir fakat daha öldürücü değil .
Geçen seneden edinilen tecrübelerle hastalar daha doğru ve etkili tedavi ediliyor. Aslında vefat sayısının düşmesi gerekiyordu.
Açıklanan rakamları sağlık bakanlığı açıklıyor. Geçen sene yanlış açıklama yaptım diye bir beyanları yok.
Neticede aynı virüs aynı insanlar değişen sadece aşılanma oranı ve vefat sayısı.
İkisi birbiriyle paralel artıyor.
Ben aşı olmadım , olmayacağım. isteyen aşısını olsun.
Sizede tavsiyem aşı olun çığırtkanlığı yapmayın. Ahirette hesabını sorarlar.
Bir aşının güvenli olduğun 3-5 sene sonra anlaşılır. Henüz bu aşıların hepsi güvensiz . Üreticileride zaten bunu beyan ediyorlar ve sorumluluk kabul etmiyorlar.
Coronavirüs virüs ailesinde virüs çabuk değiştiği için coronanın aşısı olmaz deniyor. Aşı hazır olana kadar virüs değişiyor ve aşı etkisiz hale geliyor.
 
vakalar veya ölümler aşı olmayanlarsa bana söyleyin.
neden geçen sene aynı vakitte vaka ve ölüm sayısı daha az.
geçen sene aşılı az, az vaka azdı.
bu sene aşılı çok, çok vaka var.
buna cevap verin.
Bunun sebebini sağlık bakanı açıklamış burada:
* Sizlere aşı programımız başlarken "tünelin ucundaki ışık göründü" demiştim. "Bugün tünelin çıkışı görünüyor" diyebilirim. Son 4 haftada vaka sayılarındaki artışın özellikle aşı olmamış kişilerden kaynaklandığını ifade etmiştim.

* Bugün itibarıyla aktif vakalarımızın yüzde 81'i tam aşılı olmayan kişilerdir. Yani 500 bine yakın olan vakamızın yüzde 81'i tam aşılı olmayan kişilerdir. Hastanede yatan hastaların yüzde 90'ını da aşı olmayanlardır. Vefat eden vatandaşlarımızın yüzde 90'ı ya hiç aşı olmamış ya da aşıları eksik kişilerdir.

kaynak
Bu hastalık ilk çıktığından beri ingiltere varyantı,Brezilya varyantı ve en son Hindistan varyantı oldu ilk virüsle bu varyantların virüsleri bulaşılıcılık ve öldürme olarak çok daha güçlüler ama bazı kalın kafalılar yok kısırlık yapacak yok bir işe yaramıyor yok Bil Gates insanlara çip takacak diye bu aşıyı olmadığı gibi insanları da aşı olmaması konusunda ikna etmeye çalışıyor hal böyle olunca bu yeni varyantlar da aşı olmayanları hasta ediyor ve çoğunu öldürüyor BAKIN YUKARDA DA YAZDIM:Aşı olan bir akrabam Delta varyantı ve hastalığı evinde atlattı eğer aşı olmasaydı hastaneye yatacaktı belki komaya girecek ve uyanamayacaktı ama evinde 17 gün kalıp artık negatif oldu.
varyant daha bulaşıcı olabilir fakat daha öldürücü değil .
Bu saçmalığı nereden uydurdunuz şuan ki varyant Hindistan da çıkan Delta varyantı Hindistan da bundan bir kaç önce günde bir kaç bin kişi ölüyordu hiç mi haber izlemediniz?Hindistan da insanların ölülerini yakmak için odun bulunamıyordu senatoryumların önünde kuyruklar vardı ölen akrabalarını yaktırmak için:
https://news.google.com/covid19/map?hl=tr&mid=/m/03rk0&gl=TR&ceid=TR:tr bakın istatistiğe
 
Son düzenleme:
"

Alman doktor: Delta varyantı daha bulaşıcı ama daha az öldürücü​

Alman doktor Burkhard Rodeck, Delta varyantının diğer koronavirüs varyantlarına nazaran daha bulaşıcı olmasına karşın onlara göre daha az öldürücü olduğunu söyledi."
https://www.dw.com/tr/alman-doktor-delta-varyantı-daha-bulaşıcı-ama-daha-az-öldürücü/a-58127332
diğer varyantlar ülkemizde yok. ülkemizde olmayan varyant doğal olarak öldürücü olamaz. değilmi. İstatistiklere de etki olmamaz. doğru değilmi.
"Kalın kafalı" tanımlaması hoş olmamış.
 
Dün biontech ilk aşımı oldum.
Valla faydasını zararını bilmiyorum ama iki gündür sol kolum odun gibi sanki 100 kilo gibi ağır bir hiss var şimdilik.
kolu çok ağrıtıyor ama İsrail %60 dan fazla vatandaşını biontech aşısı ile 2 doz aşılamış ve şimdi 3.doz aşı yapmaya başlamış
"

Alman doktor: Delta varyantı daha bulaşıcı ama daha az öldürücü​

Alman doktor Burkhard Rodeck, Delta varyantının diğer koronavirüs varyantlarına nazaran daha bulaşıcı olmasına karşın onlara göre daha az öldürücü olduğunu söyledi."
https://www.dw.com/tr/alman-doktor-delta-varyantı-daha-bulaşıcı-ama-daha-az-öldürücü/a-58127332
diğer varyantlar ülkemizde yok. ülkemizde olmayan varyant doğal olarak öldürücü olamaz. değilmi. İstatistiklere de etki olmamaz. doğru değilmi.
"Kalın kafalı" tanımlaması hoş olmamış.
Farkındayım ama bilerek yazdım çünkü bir akrabam dan duydum kendisi emekli arkadaşıyla sohbette aşı konusuna gelmişler dama:Ben aşı olmayacağım aşı kısırlık yapıyor demiş akrabam da:Torun sahibi adamsın kısırlıkla ne işin var git aşını ol demiş Güneydoğu anadolu da aşı olma oranı düşük nedeni o bölgedeki insanlara biri:bu aşı kısırlık yapıyor demiş insanlar aşı olmaya gitmiyor şimdi bu bölgede heryer kırmızı ve insanlar bu hastalıktan dolayı ölüyor bunu söyleyip yayan yalancı kalın kafalı değil mi?Başka insanların hayatına sebep olmuyor mu?
Bu işin siyasetle alakası yok ben hükümetin icraatlarından memnun değilim hatta bu salgının başında yapılan hatalar yüzünden salgın çok yayıldı::Bir yerde salgın varsa oraya gitmeyin yaşadığınız yerde salgın varsa orayı terk etmeyin demiş
 
Son düzenleme:
Banamı öyle geliyor yoksa gerçekten aşı olanlar agresifleşip , mantıklı düşüncelerden uzaklaşıyor mu. galiba aşının bir yan etkisi daha.
Bir insan aşı olmak istemiyorsa üstelik bu anayasada ve uluslararası hukukta bir haksa bu kişiye baskı yapmaya veya kalın kafalı demeye kimse curet edemez.
Beni benden çok düşünmeyin. sadece beni değil herkezi.
 
Bakın karatay ne demiş burada
Koronanın aşısı olmaz ..burada

@Ar-kur-Tek @elektrikçicüneyt
Üstteki mesajın yeni linki burası.Link değişmiş

@Ar-kur-Tek @kesmez @elektrikçicüneyt
Sayın @peugeot98

Ben geçen ay bir şekilde aşı yapılması kampanyasına yardımcı olarak resmi olarak görevlendirildim ve bu süreç içinde gözümün önünde neredeyse 2000 kişi aşı oldu ve ona yakın doktorla oturup konuştum bu konuyu. Bu tür şeyleri de sordum (Cana hoca ve türevlerinin söylediklerini) Şimdi bunları buraya yazmama gerek yok.

Sadece sunu söyleyebilirim Hastalık ilk dönmelerinde hiç kimsenin hastalığı tam tanıyoruz diyemediği bir zamanda ihtisası viroloji olmayan (kalp-damar uzmanı bildiğim kadarı ile) birinin mesya üzerinden söylediklerine ben itibar etmiyorum.Siz edersiniz yada her söylediği sizin için tartışmasız doğrudur onu bilemem ama ben kendisini tartışmasız otorite kabul etmiyorum. Neden derseniz müsadenizle o sebeplerde bana kalsın.

Bunun ötesinde Türkiye'de yanlış bilmiyorsam sosyal medyada öne çıkan 14 adet doktor var aşı karşıtı ve bayağıda popülerler.Lakin benim gözümün önünde (Biri ilçe sağlık müdürü olmak üzere) neredeyse bu kadar doktor aşı oldu.Hal bu iken medyatik doktorlara maalesef itibar etmiyorum.Gözümle gördüğüm, kulaklarıma işittiklerim daha güvenilir geliyor bana bu tiplerden.

Aşı olursunuz, olmazsınız bu kimseyi ilgilendirmediği gibi beni de ilgilendirmez doğal olarak ama aşı karşıtlarının enteresan bir şekilde birilerini ikna etme çabası bana kendi haklılıklarını yine kendilerine kabul ettirme çabasının ürünü gibi geliyor (bunun psikolojide bir adı vardı ama ihtiyarlık başa bela..) Şu forumda bile aşıya karşı olan arkadaşların gösterdiği kaynaklar bile birbirini yalanlarken (koronanın aşısı tıbben olmaz, zaten o aşı değil başka bir şey ,aşı var ama binde bilmem kaç koruyor, o aşı diğerine göre şu yan etkiye sahip v.s) Daha kendi içinde tek ses olamayan, herkesin farklı bir şeye inandığı ve iddia ettiği ,biraz mesai harcansa onlarca saçma argümana sahip (Çipten ,amanyetik metalden paranın mıknatıs tarafından çekilmesi.... .) bir duruma ben itibar etmiyorum.

Beni asıl şaşırtan ise teknik bir forumda (üyelerinin teknik dolayısı ile bilimsel bir altyapıya sahip olması öngörülen) tartışmaların bilimsel ve maddi temellere dayanan argümanlarla değil resmen şehir efsaneleri, sosyal medya, ideoloji temelli tartışmak.

Tabi şunu da belirtmek lazım. Ben demiyorum ki tartışılmasın yada benim dediklerim tartışmasız doğru...Aksine ithamlardan, komplo teorilerinden verilerle tartışılsa da bizde öğrensek ama bu şekilde ne siz beni ikna edebilirsiniz nede ben sizi (ki böyle kastım asla yok).

Tabi insanlar endişe ve korku duyuyor, inandığı şeylerinde gerçek olmasını istiyor ,bunun içinde kendini rahatlatmak için bu tür ortamlarda kendini ifade ediyorsa bence çokta yeri değil burası.

Bu forumda dahil sosyal medyadaki yazıştığımız, fikir tartışmasına yada karşıt görüşte olduğunuz insanı geçtim aynı kafadan bir insan için bile değerimiz tartışılır. Sağ üst köşeden çarpı işaretine bastığınız zaman o insanlar artık bitip gidiyor.Hal böyle olunca yazılanlarında ağırlığı o derece oluyor...

Birinin bana burada aşı (konu o olduğu için örnek veriyorum) meselesini anlatması ile gözümün içine bakarak, endişesini, olması gerekenin niçin olması gerektiğini hareketlerine yansıtarak anlatması çok başka ve ben sonuç itibarı ile bu insanlara itibar ederek aşı oldum.

Yoksa kimse manyak yada birilerinden az zeki değil kendi ve sevdiklerinin hayatı ile oynayacak.Tabii bu endişeyi sizin için sosyal medya veya tv ünlüsü v.s taşır mı onu sormak lazım ki hiç zan etmiyorum..

selam ve saygı ile.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,302
Mesajlar
916,557
Kullanıcılar
450,141
Son üye
Rmzn44

Yeni konular

Geri
Üst