Coca-Cola Slingshot su arıtma cihazı ile sektöre giriyor

suaritma

Üye
Katılım
22 Kas 2011
Mesajlar
1
Puanları
1
Su arıtma | Coca-Cola Slingshot su arıtma cihazı ile sektöre giriyor

Coca-Cola, dünyanın her yerinden en iyi örnekleri araştırıyor. Mucit Dean Kamen ile dünyanın en ücra köşelerinde kendi kendine çalışan su arıtma sistemleri kuruyor. Coca-Cola şirketinin’nin Seagway’in mucidi Dean Kamen’in geliştirdiği su arıtma cihazı Slingshot’la (Sapan) ilgili çalışmaları var.

Buna göre, halen Güney Amerika ve bazı Afrika ülkelerinde 40 dolayında pilot denemesi yapılan, zehirli suyu bile içilebilir hale getiren su arıtma cihazı ile ilgili bazı ayrıntılar şöyle:

Su arıtma filtresi, dışarıdan büyük bir kutuya benziyor. İçinde çeşme, musluk suyunu süzen bir su arıtma filtre sistemi var. İlaç şirketleri aynı yöntemi kullanarak atık suyu temizleyip ilaç yapımında kullanıyor. Amerikan Deniz Kuvvetleri de içme suyu için denizde aynı yöntemi kullanıyor.

Ancak, ilaç şirketlerinin kullandığı su arıtma sistemi ile, Amerikan Deniz Kuvvetleri’nin kullandığı su arıtma sistemi gelişmekte olan ülkeler için pek uygun görünmüyor. Çünkü, onların kullandığı sistem taşımak için uygun değil. Ayrıca çalıştırmak için de başında sürekli bir teknik elemanın bulunması gerekiyor.

Slingshot, daha basit ve taşınabilir bir su arıtma cihazı olarak dikkat çekiyor. Su arıtma cihazı, su arıtma filtreleri, buhar basıncı ve damıtma yöntemiyle çalışıyor. Okyanus deniz suyu, arsenik, ağır metaller, virüs ve bakteri, kimyasal atıkla kirlenmiş suları temizleyebiliyor.

Slingshot, bir kahve makinesinin kullandığı düzeyde elektrikle çalışıyor. Kirli suyu içine çekip, kaynatıyor, ardından arıtma işlemini gerçekleştiriyor.

Eylül ayı içinde ABD’de bu konuda önemli bir tanıtım çalışması yapılacak. Su arıtma cihaz daha çok içme suyu ihtiyacını karşılamakta zorlanan ülkelere yönlendirilecek. Dolayısıyla Türkiye, bu arıtma cihazı açısından öncelikli ülkeler arasında yer almıyor.
 
Demekki su savaşlarının başlamasına az kalmış
 
Hela bide üstüne para verse hiç güvenme ş......lere
 
Su savaşlarıda yaklaşırken cocacolada bunda rol sahibi olmak istiyor herhalde.
 
"Su arıtma cihaz daha çok içme suyu ihtiyacını karşılamakta zorlanan ülkelere yönlendirilecek"

hiç şüphemiz yok zaten kesin öyledir.
 
Böyle bir projeyi afrikada yapmak istemişlerdi en son 5 dolara maliyeti olan arıtma çubukları tasarlanıyordu
 
Şimdiye kadar israilin yapmış olduğu işlerden hiç biri insanlığa hizmet etmemiştir hep kan ve silahlara (savaşa) hizmet etmiştir.Bundan sonrada böyle devam edecektir bundan emin olun.İstanbul da damacana sularının kirli olduğu yaygarası neden koptu acaba?................... Bununla alakası olmasın.....
 
Son düzenleme:
bu tür çalışmalar gerçekten önemli. ama bunu yapan şirketin niyetide daha önemli. şirket coca-cola oluncada bu işin altında bit yeniği kesin vardır.
 
bu tür çalışmalar tabi ki önemlidir ama şirketler için asıl önemli olan para kazanmıştır altında başka bir şey aramaya gerek olduğunu sanmıyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,686
Kullanıcılar
449,954
Son üye
yulaf177

Yeni konular

Geri
Üst