CNC UZMANI ARIYORUM

Katılım
24 Ara 2008
Mesajlar
711
Puanları
31
Yaş
39
aşağıda videosunu verdiğim makinanın kasası, panosu, kontrol kartı ve cnc yazılımı(mach3) hazır vaziyette. kod yazabilecek ve bana yardımcı olacak arkadaşlar arıyorum. makinanın sadece lastik kaplama ve diş açma kısmı yapılacak olup diş açma kısmını ben çözdüm ama lastik kaplama kısmında takılıyorum. ücret konusunda her türlü kolaylığı sağlarım. mesaj atın veya yorum yapın ben size dönüş yaparım. ilginiz için teşekür ederim.

ITALMATIC OTR TYRE RETREADING .wmv - YouTube
 
maalesef arkadaşım. bu tür makineler sanayi makinesi. bilmiyorum bu forumda böyle makineler kuranlar var mı ?? pek sanmıyorum ama genede bi bekle bakalım biri çıkar belkide. çünkü gösterdiğin makine ağır otomasyon makinesi.. biz anca aluminyumdan mdf den cnc yapıyoruz :D
 
Lastik kaplama sır olmamakla birlikde pekde kolay olmayan bilgi birikimi ve cihaz gerektiren bir iştir.
Lastiği hazırlamak ve lastiği teker yapmak ayrı işlerdir.
Genelde kaplamacılar hazır alırlar.
2 tür olur , pişmemiş - yarı pişmiş.
Onarımda ikiside gerekir ama yarı pişmiş teknolojiler hızla ilerliyor.
Çünki vakitten çok ciddi tasarruf ettriyor ve lastiğin 1mm sinin pişmesi için en az 5 dakikaya ihtiyaç vardır max 155 derece için.
Dikkatlice kontrolü yapılır , karkası sağlam ise (çelik-sargı aksam) karkasa yakın traşlanır ve tutunabilmesi için pürtüklü bırakılır.
Çünki lasitk lastiğe emişmez-kaynamaz sadece tutunur.
Araya özel kimyasal (ucuzcu isen ham kauçuğu benzinde eritip bal kıvamında kullanırsın) sürüldükten sonra titiz bir çalışma ile kaplama tatbik edilir.
Hazır dişli yarı pişmiş ürünlerde (ki daha sağlamdır çünki presde şekil almıştır) dışına balon geçirilip basınçlanır ve kapalı sağlam tank içerisinde gerekli süre kadar pişirilir.
Ya da pişmemiş kauçuk kaplanıp özel ve pahalıca buhar ısıtmalı kalıplarda hem basınç hemde ısı ile pişirilir.

Sadece traşlama için ise ve gördüklerine benzeterek mekaniği yaptı isen gerisini bir kaç deneme yanılma ile yapabilirsin.

Özet olarak sadece makine ekipman ve kimyasal işi değil.
Bilgi birikimi ve hedefinize uygun metod bilgisi olmalı.




Bu işlerle uğraştığım zamanlarda İstanbul Soğanlıda Rekor kauçuk ve Pendik deki Henkel teknik bilgi ve malzeme konusunda çok yardımcı olmuşlardı.
 
İNCİ burası ile bir irtibata geç türkiyede ilk plc yapan kişidir kendisi ilgilenirmi bilmiyorum ama istediğin kodları yazabilecek ender kişilerdendir
 
kazım abi fabrikada senin bahsetiğin makinaların hepsinden var ve biz soğuk değil sucuk ile aynı videodaki gibi kaplama yapıyoruz. ac motorlar ile yapılmış manuel kontrollü kaplama makinamız var ama bunu da otomatik yapmak istiyoruz. herşey hazır sadece kod girebilmem için yardıma ihtiyacım var. havya ile diş açma kısmında hiçbir sıkıntım yok x,y ekseni giriyorum tanjant açıyorum istediğim dişi açıyorum. lastiğin üzerine örneğin 100 tane diş açılacaksa her diş açmada karşı ekseni(lastiğin bağlı olduğu eksen) 360/100 = 3,6 derece döndürüyorum. ama kaplama kısmı çok zorluyor beni yardımınızı ve telefon numaranızı bekliyorum :)
 
Beni bir müsterim var . Kaucuktan pimaş boruların contasını yapıyor. Kaucugun hamurununda kendisi hazırlıyor ..
10 cm de 25 cm lik parcalar halınde kalıba sokuyor ve 5 dakıka sonra kalıbı cıkarıyor kaucuk da kazım abinin dediği gibi uzmanlık gerktiren bir iş olduğunun düsünüyorum ....
Kazım abi; rekor kaucuk bana cok yakın bazen arızalarına bile gidiyorum...
 
uzmanlık gerektiren bir iş olduğunu anladım lakin denemeden uzman olunmuyor. ben bu makinaya hemen hemen 250 tane kod yazdım ve denedim. zannedersem artık ben de kaplamaya gitmeyen 250 yolu biliyorum ve diğer ihtimaller üzerinde çalışmaya başladım. video paylaşım sitelerindeki hemen hemen bütün lastik kaplama ve diş açma videolarını izledim. diş açmada hiç bir sıkıntım yok demek ki ben de artık uzmanlaşıyorum :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,789
Kullanıcılar
449,983
Son üye
ardaxsm

Yeni konular

Geri
Üst