cnc projesi ray ve araba seçimi

Katılım
1 Ocak 2008
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
herkeze merhabalar. her türlü metali işlemek için 1500x1000x500mm ebatlarında 2cm lik demirden cnc yapmak istiyorum. cizimini resimdeki gibi yaptım. hata olmaması için parçaları ve rayların her birini 2mm derinliğinde kanal açarak kanallara oturttum. ancak kafama takılan şeyler var. bunun hashas olmasını istiyorum. rayların, arabaların ve vidalı millerin çok çeşitleri var ve kafam karıştı. köprü oldukça ağır olacak. ray, araba ve vidalı millerden hangi marka ve hangi türünü almalıyım. ultra hassas raylar var onlar bu ebattakilerde olurmu olurmu olursa hangi serisini almalıyım. tabiki bu sorum araba ve miller içinde geçerli. para fazla önemli değil sınırları zorlamaya çalışırım. şididen yardımlarınız için teşekkürler.

ZZoVJ0.jpg
 
evet niyetim mekanikte efsane olsun istiyorum :). olmuşken tam olsun. X ekseni raylar merkezden merkeze 20cm, Z ekseni rayları merkezden merkeze18cm. tasarımdaki hatalarım neler söylerseniz düzelteyim. herkezin yardımlarını bekliyorum.
 
Son düzenleme:
1- Köprü çok uzun.
2- Tabla havada duruyor. Desteklenmesi için zeminde olmalı.
3- Metal kesmek için tasarlanan bir makinede raylar yanda olmaz. Üstte olur.
4- Metal kesmek için tasarlanan bir makinede köprü hareketli değil, sabit olur.
5- 1500x1000x500mm ne demek, biliyor musun sen?
6- 2cm demir levha da olsa o köprüde esner.

Başlıca kusurları bunlar.
 
dPg01Z.png


ölçüleri gösteren resim yüklüyorum. lütfen herkez hatalarımı ve düşünceleri söylesin. biliyorsunuz bu iş deneme yanılma için oldukça pahalı bir iş;). bir kerede ve iyi birşey yapmak istiyorum. neresi değişmeli ve hangi ray, araba ve mil kullanmalıyım
 
ben yazarken mesaj göndermişsiniz farketmedim. bilgi için teşekkürler. yani sil baştan o zaman. Z eksenini yüksek tutmamın sebebi ileride 4. eksenide koymayı düşünmem. destek parça koymak esnemeyi alırmı yada nasıl engellerim.
 
1000mm = 100cm = 1m
max 30cm yeter 4. eksen için z ekseninin yüksekliği
 
ilginiz ve uyarınız için teşekkür ederim. ileride 4. ekseni taktığımda 40X40 ebatlarında malzeme işlemeyi düşünüyorum, model kalıbı çıkartmak için. bu sebepten yüksek yapmaya çalışıyorum. Z ekseninin stroku 50 cm. freze ucuda hesaplayınca bu biraz daha aşağı düşüyor. şimdi köprüyü yan taraftan yukarı almaya çalışıyorum ancak hala en büyük problemim hangi seri KIZAK VE ARABA kullanmam gerektiği. çizim yaparken ölçülendirme için önemli. çizimde kullandıklarımı araştırdım ancak bilgim olmadan rastgele diyerek seçtim :) ve doğru seçim yaptığımdan emin değilim. hangi seri veya marka kullanmam gerektiğini bilsem bazı bilinmeyenlerimi çözmüş olacam. bu konuda da önerisi olan varmı. yorum ve tecrübelerinizi bekliyorum. teşekkür ederim
 
gten hiwin bunlar bilindik markalar çin malına göre biraz tuzlular tayvan kullananda var
senin ekmeğin ne kadar ona göre köfte söyleyelim:rolleyes:
 
5000tl ray, araba ve millere ayırmayı düşünüyorum. bana bu yükü kaldıracak ve hassas olacak malzeme seri noları lazım. anladığım kadarıyla HG serisi yüklerde iyi hassasiyettede UP (ultrahassas) serisi iyi galiba ancak ağır işlerde kullanılıyormu bilmiyorum elektronik sanayiisinde kullanılıyormuş galiba. X, Y ve Z eksenlerinin her birinde ayrı özelliklerde ray, araba ve vidalı mil gerektiğini düşünüyorum çünkü herbir eksene gelen kuvvet yönü farklı. bunlar kafamı karıştırıyor. marka önemli değil. hangi eksende hangi malzemeyi kullanmalıyım. nokta atışı malzeme bilgisi istiyorum. ekmeğin gramajını köfteye göre büyütürüz :cool::). yeterki amacıma uygun olsun yanlış olup tekrar masraf yaparak maliyeti arttırmak istemem.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst