Cisim Algılama Sensörleri Hakkında Sorun

Karahan, bitki gibi şekli çok değişkenlik gösteren bir şeyi sensörle algılayamazsın, yüksek çözünürlüklü bir kamera bile arazi şartlarında sorun oluşturabilir. Algılamak istediğin bitkinin diğerlerine nazaran çok belirginlik,farklılık gösteren bir özelliğini kullanarak belki bir algılama yapılabilir. Örneğin sadece o bitkiye has bir renk tonunu algılattırmak gibi. Labaratuar ortamında olur ama Arazide bu sistem uygulanabilir gelmedi bana.
 
insanın konumuna göre hareket kazanıcak mekanık bır sıstem yapmaya çalışıyorum ve bende insan algılayan sensör hangısı önerdikleriniz varmı öğrenebilirmiyim? mesela bır odada oturan insanların konumunu belirtecek ve bırden fazla ınsan varsa bu ınsanlarının konumunun ortalama pozısyonunu optımum pozısyonunu gosterebılecek bir sistem arıyorum nasıl yapılabılır bu bılgısı olan varmı
 
Arkadaşlar bir proje için 70cm den cisim algılayan sensör bulmam gerekiyor , ama bu sensörün eğik cisimleride algılayabilmesi gerekiyor , omron ve sick marka sensör satan yerlere gittim normalde 1 metreden gören sensör karşısındaki cisim 45 derece açılı durunca 5 cm den görmüyor , bu konuda yardımcı olabilecek varsa sevinirim , yanlız sesnör ultrasonik olmayacak , çünkü ultrasonikler çok yavaş kalıyor , tepki süresi en fazla 5ms olacak , aşağı bi resim ekliyorum , konuyu anlamanıza umarım yardımcı olur..

ibomaho, bunun için sana Japon Keyence Marka sensörlerimizi önerebilirim, ayırdığın bütçeyi bilmiyorum ama en ekonomik Keyence FS-V serisi fiber optik sensörlerimizle yapabilirsin, bu sensördeki Area fonksiyonu ile min ve maks. uzaklıkları girip sadece o alan içine baktırabilirsin, ama bu aralıkta tepki süresi 4ms sınırında, daha hızlı bir çözüm istersen GV veya LV-H Lazer Serilerimiz var, bunlarlada daha hızlı algılattırabilirsin. Fiberoptik ile 350 € civarı, Lazer 650€ civarı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst