tek bir cisim algılama sensörü ve dijital ortam

kaak

Üye
Katılım
26 Ağu 2015
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
41
Sadece benim atayacagim cismi algilayan ve bu sinyalide dijital ortama usb cikisli aktarabilecegim (windows, andorid), bir sisteme ihtiyacim var.
Fotoelektrik sensorleri dijital ortamlarda inceledim cisim algiliyor ancak cismin frekans ayarini yaparak sadece onu gordugunde sinyal cikisi yaptirabilirmiyiz ve ayrica bunu usb cikisyla dijital ortama aktarmamiz gerekiyor. Bu konuda çözüm uretebilirsek (ki uretebilecegimizi dusunuyorum) kisa surede kazancli bir ortak calisma yapabiliriz.
 
Sizin ihtiyacınız olan ürün budur bence. Farklı yöntemlerde kullanılabilir ama şuna bir bakın derim..

https://www.kickstarter.com/projects/254449872/pixy-cmucam5-a-fast-easy-to-use-vision-sensor


Aktarma konusunda da bir şeyler yapılabilir..
Bilgi icin teşekkür ederim
Bu sistemlerin maliyeti kullanacagimiz alanlara göre yuksek. Fotoelektrik sensorle dijital ortama aktarabilecegimiz cozumun maliyeti uyugun olacagini düşünüyorum. Piyasadaki mevcut fotoelektrik sensorleri simyal donusturucu bir mekanizmaya usb cikisi verilerek dijital ortama aktarabilecegimizi dusunuyorum. Ancak bu ainyal donusturucu elektronik sistemin ne ve nasil olmasi gerektigi, devreler, semasi... gibi. Bunu yapabilmezmiz mumkun ergonomik tasarimla. Her cismin belli bir frekans araligi mevcut buradan da yola cikarak endüstriyel alanda büyük çözümler uretmis olusuruz
 
Bu sistemde belirlenen nesne dijital çıkış olarak veriliyor. Ama fotoelektrik sensörlerle de mikrodenetleyiciler kullanılıp arkasına kod yapılarak da bir şeyler yapılır tabii. Ama ilgili cisim hızlı geldiğinde renk skalasında da değişim olur. Renk "blur" etkisi ile değişir. Ve bu hızı yakalamak da ayrı bir konu tabi.. USB ye dönüşüm farklı bir olay ona girmiyorum.
 
Optik kablolu maus ineceliyorum. Optik algilayici kismina fotoelektrik sinyali bu noktaya algilattigimizda çözüm bir anlamda gerceklesmis olacak. Tabiki sensor sinyali ile optik maus kisminin entegre islemi devreye giriyor.
Cisimler min 12 max 60 saniye gibi sensorde algilama sureleri olacak bu da yeterli baslangic icin.
Bu isi ana renkler algilayan sensorlerlede cozebiliriz. Ancak diğer renk gecislerindeki sinyal araligini esnek tutamiz gerekiyor hatalari minimize edebilmemiz icin.
Bu sureci nasıl hayata gecirebiliriz bunun icin ekonomik maliyette nasil cozumler uretebiliriz
 
Led ile renk algılatma projesi vardı 1-2 sene önce incele kendine uyarla.
 
Aynen renk algılama projeleri mevcut internette o tarz bir şey olabilir.
 
Bilgi icin tesekkurler
bunu usb çıkışlı andorid sisteme veri aktarma islemini yapabilirmiyiz. Biz daha cok elektronik degil yazilimla uğraşıyoruz. Bu renkli nesneleri andoride akdaracak donusturucuye ihtiyacimiz
 
Yazılımla uğraşıyorsanız bunu zaten yaparsınız. Bahsettiğiniz olay işin "software" kısmı
 
Bu sinyali dönüştüren cihaz gerekiyor burada takiliyoruz yeterki o sinyali usb cikisla androide dusrelim biz veriyi isleyecegiz ama sensor mekanik calisma sistemine sahip mekanik+donusturucu=android
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst