Cihazlarım aşırı ısınıyor ve bozuluyor, voltaj dalgalanması olabilir mi?

Katılım
13 Ağu 2020
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
34
Selamlar sevgili kontrolkalemi ailesi araniza almanyadan yeni katiliyorum sorunlarima cagre bulmak icin.
Ben ailem ile ayni dairede yasiyorum(malesef) ve elektriklerin kontrol edilmesi gerektigni söylüyorum fakat reddediyorlar. Ev sahibi ile de sorunlari var ve ugrasmak istemiyorlar. Ancak gel gelelimki hic bir elektrikli cihazlarimdan faydalanamiyorum rahatca.
Örnegin(müzisyenim) muzigimi icra ederken klavyem seneler once kapanmaya basladi ve adaptörlerden cat cut sesler geliyor. Elektrik kablolarini bagladigimdada simsekler cakiyor herdefasinda ve yine o ürpertici sesler. Simdi sevgili arkadaslar ben ne yapabilirim bu durumda? Bunu önleyebilecek bir cihaz varmi aletlerime dogru voltaj/elektrik aktarabilecek. Hic bir cihazimi kullanamiyorum sorunsuz. Örnegin odamin derecesi bile aşırı artiyor cihazlarin ısınmasından ve kışın bile durulmuyor odamda.
Simdikten yardimlarinizin icin binlerce tessekürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Evdeki aydınlatmalarda herhangi bir kırpışma veya parlaklık artışı gibi anlık durumlar oluyor mu?
Yorumunuz icin öncelikle cok tesekkürler dostum.
Şöyle söyliyim, mutfakta eger mikro dalga calistigi zaman isikta bir degisiklik oluyor. Sanirim bahsettigniz gibi bir kirpisma oluyor
 
Oturduğunuz bina kaç katlı? Binaya gelen 3 fazın birine 2 dairenin elektriği bağlanmış olabilir. Toprak hattı var mı? Yoksa prizlere sıfırlama yaptırın.
 
Oturduğunuz bina kaç katlı? Binaya gelen 3 fazın birine 2 dairenin elektriği bağlanmış olabilir. Toprak hattı var mı? Yoksa prizlere sıfırlama yaptırın.
Ben malesef pek anlamiyorum banada hic bir bilgi vermiyorlar.
Ben pek müdahalede bulunamiyorum siginti gibi yasadigim icin ailemin yaninda.
Kendi odamdaki cihazlari dogru calistirabilirsek yeni bir yer bulana kadar yeterli simdilik benim icin ve, cok mutlu edersiniz beni. Binamiz bu arada 3 katli. Belkide bize garezleri oldugu icin elektriklerlede oynamis olabilir buradakiler.
Cevabiniz icin cok tessekürler. Umarim bir cözüm buluruz, umut verici yorumlarinizi bekliyorum

Bu tür cihazlara rastladim yüksek voltaj önleyeci. Ancak ev aletleri standart 230volt ile calisiyor ve diyelimki elektriklerden 400v yada üzeri gelirse bu aletler bunu düzenleyip 230v mu aktariyor yoksa kendini direk kitliyor mu cihazlar hasar görmesin diye. Cünkü devamli yüksek volt geliyorsa ve aletler bu yüzden kendini kitlerse, bu sefer hic kullanamam cihazlari.

Bahsettigm aletlerin linki:

https://www.arlt.com/index.php?cl=search&searchparam=%DCberspannung

Bu yüksek voltaj önleyeci cihazlar yüksek voltaji düzenleyip 230v mu devam aktariyor, yoksa kendini tamamen kitliyor mu ev aletleri hasar görmesin diye? Eger bizim elektriklerden örnegin devamli 400v yada daha yuksek v geliyorsa bu cihazlar onu nasil engeller
 
Bir elektrikçi çağırıp avometre ile prizlere kaç volt geldiğini ölçtürün. Yüksek veya düşük voltaj geliyorsa regulatör almanız gerekiyor. Regulatör bu
Coktandir beri söylüyorum kendilerine, ama umurlarinda degil. Bende eve kimseyi cagiramiyorum cünkü ailem herseyi, herkezi reddediyor benimle sorunlari oldugu icin.
Abi bu regulatör cihazindan birtane alsam prize baglasam benim cihazlarida regulatore baglasam olay cözülür mü eger yüksek volt geliyorsa?Ölctürmem gerekli mi? Yoksa cihaz otomatik olarak onu ayarliyor mu?
Gercekten cok zor durumdayim. Onca derdimin arasinda bu olay cözülürse, bir yük daha eksik olacak.
 
Elektrık dalgalanmarından şikayetci isenız, 1 kVA lık kesıntisiz güç kaynagı kullanın, sadece önemli cihazları baglayın,,

UPS (kesintisiz güç kaynagı tasımak, baglamak kolay ve basıtdır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bizzat yaşadığım için elektrikte kıpraşma oluyor mu diye sordum. Bizim evde nötr hattında sayaca giriş yapılan kısımda temassızlık vardı. Biz de biraz geç olduğunda öğrendik elektrikçi işini çok önemsememiştik. Üç fazlı ev elektriğinde nötr girişi çıkınca eve 380 volt civarında elektrik gelebiliyor. Tabi benim bilmediğim başka bir sıkıntı da olabilir. Elektrikçiye para vermek yerine en ucuzundan bir multimetre alıp prizlerdeki elektriği ölçebilirsiniz. Sorun Şebeke kaynaklıysa tabi ki tek çözüm bir regülatör almak arkadaşların önerdiği gibi. Bunu da yakın civardaki başka ev veya binalarda tanıdığınız varsa ölçerek onların prizlerini anlayabilirsiniz. Sadece aynı apartmanı ölçmek yetmeyebilir. Eğer benim yaşadığım sıkıntıysa (nötr kopması) da kolay bir işlem ama sayaca gelen kabloyla ilgili işlem yapılması gerektiği için bir elektrikçi çağırıp basitçe yaptırabilirsiniz. İşlem basit ama tehlikeli. Eve gelen kablolardan nötr olanın ucunu sıyırıp yeni temiz kısmını çıkarıp sayaca takılması gibi bir iş. Evdeki prizi tamir ediyor gibi. Tecrübeniz yoksa lütfen denemeyin. Evde sonunda kombi bozuldu klima bozuldu ve iki pc adaptörü havaya ateş açarmışçasına patladı. Kombiyi servisini çağırdık 70 tl eve geldik parası sonra da yenisi 3000tl kartın dediler. Tamir ettirdik 450 tl hiç fiyatta yardımcı olmadılar sağolsunlar içinde değişik bir trafo olduğu için benim parayla satın alabileceğim bir şey değildi tamirci bir yerden bulabiliyor. Klima çalışmayınca servisi yine çağırıp teşhis ettirelim sonra yaptırırız başka tamirciye dedik. Servisler eve gelmek için sadece 100-150 tl istedi. O gazla klimayı söktüm içindeki varistör ile sigorta patlamış 2 tllik malzeme alarak yaptım. Adaptörlere gelirsek birinin giriş kondansatörü patlamış o olacak gibi inşallah alınca da diğeri belirsiz. Elektrikçi de eve geldi bunların patladığı günün ertesi kablonun ucunu soydu taktı 100 tl aldı. Yine az şey bozulmuş dedi. Yani her türlü eve bir elektrikçinin gelip sayacın girişlerini kontrol etmesi en sağlıklısı. Dediğim gibi bağlantı sorunuysa yine oldukça kabul edilebilir bir fiyata çözüm bulabilirsiniz. Şebekeyle ilgiliyse ya dağıtım şirketine şikayette bulunacaksınız sonuç olur mu bilemem ya da tavsiye edilen cihazlardan birini alacaksınız. Benim tavsiyem ölçü aletiniz bile olmasa en azından aynı binadakilere ve en yakın bir sağ bir sol arka apartmandaki insanlara evde sizdeki şikayetleri yaşayıp yaşamadığını sorabilirsiniz. İlk başta böyle başlayın derim. Yakın binadan kastım mahalledeki aynı trafodan yararlanan evler anlamında. Bir elektrikçiyi arayıp eve teşhis yapması için fiyat da alabilirsiniz hiçbiri o cihazlardan pahalıya gelmeyecektir diye umuyorum. Benim bildiklerim dahilinde aklıma gelenler bunlar. Bu işi çözene kadar da kullanmadığınız hiçbir aleti ne olursa olsun fişe takılı bırakmayın.
 
UPS (kesintisiz güç kaynagı tasımak, baglamak kolay ve basıtdır.
Yardimlariniz icin cok tessekürler. Allah hepinizden razi olsun öncelikle.
Yolladigim bir link vardi oradaki gibi birsey mi acaba. Watt olarak hangisini tercih etmeliyim. Watt oranlari baglayacagim cihazlarin wattlari ile mi ilgili, yoksa baska bir anlami varmi? Sizce hangisini tercih etmeliyim? Muzik yaparken yada bilgisayarda calisirken fazla alet baglamam gerekebilir yüksek wattlı. Birde diyelim prizden nekadar volt gelirse gelsin aletlerimi kesinlikle korur ve dogru degerde volt mu iletir? Yada o tür cihazlarin inputunda diyelimki 230v yaziyor, o cihazda fazla volttan bi süre sonra bozulabilir mi? Kusura bakmayin belki biraz fazla soruyorum ama artik kesin cözüm olsun istiyorum.
Tessekürlerimi, saygilarimi iletiyorum
Bizzat yaşadığım için elektrikte kıpraşma oluyor mu diye sordum. Bizim evde nötr hattında sayaca giriş yapılan kısımda temassızlık vardı. Biz de biraz geç olduğunda öğrendik elektrikçi işini çok önemsememiştik. Üç fazlı ev elektriğinde nötr girişi çıkınca eve 380 volt civarında elektrik gelebiliyor. Tabi benim bilmediğim başka bir sıkıntı da olabilir. Elektrikçiye para vermek yerine en ucuzundan bir multimetre alıp prizlerdeki elektriği ölçebilirsiniz. Sorun şebeke kaynaklıysa tabi ki tek çözüm bir regülatör almak arkadaşların önerdiği gibi. Bunu da yakın civardaki başka ev veya binalarda tanıdığınız varsa ölçerek onların prizlerini anlayabilirsiniz. Sadece aynı apartmanı ölçmek yetmeyebilir. Eğer benim yaşadığım sıkıntıysa (nötr kopması) da kolay bir işlem ama sayaca gelen kabloyla ilgili işlem yapılması gerektiği için bir elektrikçi çağırıp basitçe yaptırabilirsiniz. İşlem basit ama tehlikeli. Eve gelen kablolardan nötr olanın ucunu sıyırıp yeni temiz kısmını çıkarıp sayaca takılması gibi bir iş. Evdeki prizi tamir ediyor gibi. Tecrübeniz yoksa lütfen denemeyin. Evde sonunda kombi bozuldu klima bozuldu ve iki pc adaptörü havaya ateş açarmışçasına patladı. Kombiyi servisini çağırdık 70 tl eve geldik parası sonra da yenisi 3000tl kartın dediler. Tamir ettirdik 450 tl hiç fiyatta yardımcı olmadılar sağolsunlar içinde değişik bir trafo olduğu için benim parayla satın alabileceğim bir şey değildi tamirci bir yerden bulabiliyor. Klima çalışmayınca servisi yine çağırıp teşhis ettirelim sonra yaptırırız başka tamirciye dedik. Servisler eve gelmek için sadece 100-150 tl istedi. O gazla klimayı söktüm içindeki varistör ile sigorta patlamış 2 tllik malzeme alarak yaptım. Adaptörlere gelirsek birinin giriş kondansatörü patlamış o olacak gibi inşallah alınca da diğeri belirsiz. Elektrikçi de eve geldi bunların patladığı günün ertesi kablonun ucunu soydu taktı 100 tl aldı. Yine az şey bozulmuş dedi. Yani her türlü eve bir elektrikçinin gelip sayacın girişlerini kontrol etmesi en sağlıklısı. Dediğim gibi bağlantı sorunuysa yine oldukça kabul edilebilir bir fiyata çözüm bulabilirsiniz. Şebekeyle ilgiliyse ya dağıtım şirketine şikayette bulunacaksınız sonuç olur mu bilemem ya da tavsiye edilen cihazlardan birini alacaksınız. Benim tavsiyem ölçü aletiniz bile olmasa en azından aynı binadakilere ve en yakın bir sağ bir sol arka apartmandaki insanlara evde sizdeki şikayetleri yaşayıp yaşamadığını sorabilirsiniz. İlk başta böyle başlayın derim. Yakın binadan kastım mahalledeki aynı trafodan yararlanan evler anlamında. Bir elektrikçiyi arayıp eve teşhis yapması için fiyat da alabilirsiniz hiçbiri o cihazlardan pahalıya gelmeyecektir diye umuyorum. Benim bildiklerim dahilinde aklıma gelenler bunlar. Bu işi çözene kadar da kullanmadığınız hiçbir aleti ne olursa olsun fişe takılı bırakmayın.
Sizede cok cok gecmis olsun. Cok üzüldüm ve anlyabiliyorum gayet iyi. Gercekten elektrik konusu cok hassas bir konuymus.
Size tamamen katiliyorum. Ancak bizimkilere söz geciremiyorum. Onca cihazlar bozuldu, bozuluyor akillari baslarina gelmedi. Birdaha denerim bizimkileri ikna etmeye. Forumda yazilanlari okurlarsa belki insafa gelirler. Ara bir regulator yada ups gibi cihazlarla halledebilirsem hallediyim diyorum simdilik. En azindan geride kalan cihazlarim fazla hasar görmesin burdan tasinana kadar :)
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst