Chillerlerin Set Ayarları

meccheng

Üye
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
33
Puanları
1
chillerin set ayarını her gün hava koşullarına göre değiştirsek chillere bir zarar verir mi?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Hergün neden degiştiryorsunuz kış ve yaz ayarı yokmu ?
 
enerji tasarrufu için yeni yollar arıyoruz. günlük hava sıcaklığına göre ayarları değiştirmek yarar mı getirir zarar mı?
 
enerji tasarrufu için yeni yollar arıyoruz. günlük hava sıcaklığına göre ayarları değiştirmek yarar mı getirir zarar mı?

öncelikle;sistemi hiç çalıştırmazsanız tam bir tasarruf sağlamış olursunuz.

chiller soğutma grupları ;merkezi soğuk su üretim santralleridir.üretilen soğutucu akışkan ,tali santraller aracılığı ile ilgili alanların konfor sıcaklıkları sağlar.
siz tasarruf sağlamak için neden tali santrallerinizden ısı kontrolü sağlamıyorsunuzda,merkezi santrallerinizden sağlama ihtiyacı duyuyorsunuz.
bu şekilde yapacağınız değişikliklerde ; yarar ve ya zarar sağlar demek kesin hüküm taşımaz.merkezi grubun kalkış ve duruşları....... vb. sıralandırılacak bir çok etken verimliliğe etki eder.
 
set ayarını değiştiriceğin değer çok farklılıklar göstermez örneğin ortalam +/- 4 derecelik bir değişim çok büyük bir kazanç sağlamıcaktır.
 
Ben yaklaşık iki ay önce chilleri devreye alırken bu konuyu servisten gelen arkadaşa sormuştum.Cihazın sık aralıklarla dur kalk yapmasının hem chillere zararlı olabileceğini hemde enerji tüketimini arttıracağını söylemişti.
 
aşırı oynamada sürücüye ve serpantine zarar verme olasılığın artar.
 
enerji tasarrufu yapabilmen için proseste bi takım iyileştirmelere gidebilirsin
 
Servisten gelen arkadaşlar doğru söylemiş sürekli dur kalklarda enerji tasarrufu sağlayamazsın.ya sürekli çalıştırcan bi set değerinde zaten belli bir değerde calıştırırsan değere yakın çalışacağı için fazlan enerji tüketimin aşırı olmaz ama ayarlarını kurcalarsan yada değiştirirsen makineyi kitlersin sürekli dur kalk dur kalk bu sefer makinenin soğumasını beklerin...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,234
Mesajlar
916,029
Kullanıcılar
450,034
Son üye
aaaahaha

Yeni konular

Geri
Üst