Cezasız Yere Kompanzasyon Yaparsak Fatura Düşer mi ?

SİZCE ?


  • Kullanılan toplam oy
    36
selçuk bey,

bu forumun bir uslübu var, inanın bildiklerinizle bu foruma yapacağınız katkıdan daha çok bu uslüp önemlidir. Katılımı bol olan bir forumdayız, sizi sükunete davet ediyorum..

https://www.facebook.com/photo.php?...9285856189.343923.344878306188&type=1&theater

"Fikri fikrinizle uymayan insanla fazla meşgul olmayınız. Fikirdeki ayrılık kolay giderilmez."
Hz.Ali
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kompanzasyonla aktif gücü düşürmek fizik kanunlarına aykırı. tasarruf cihazı tam bir dolandırıcılık, bilgisizliğin kullanılması. hala doktor yerine kırıkçı hocalara gidenler olduğu gibi bu tür sahtekarlara kulan asanda çok var malesef
 
arkadaşlar cezaya girmeyen bir işletmede kompazasyon yaparsanız hiçbirşey değişmez biz kompazasyonu ne için yaparız kombi sayaç veyaz x/5 sayaç olduğunda sayacın kapastif ve indüktif kullanılan enerjiye göre yüksekse çedaş kendi şebekesinden çekilen dengesiz yükü size fatura eder ama kullandığınız enerji + şebekeden çekilen dengesiz yükler = fatura şimdi sayacınınz x/5 veya kombi değilse reaktif kapastif değerini vermeyen normal sayaçtır yani gücü 15 kw nın altında olan işletmelere kompazasyon gereksizdir ve kullandığınız enerjide kapastif indüktif değer yoktur böylece faturanız kullanılan enerji = fatura dır
 
Tamam arkadaşlar sizin dediğiniz doğru tasarruf edilmez tamam...
 
Bu konu hakkında hakaret ettiğim arkadaşlardan ve üzdüğüm kişilerden özür diliyorum. Çok üzgünüm.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,066
Kullanıcılar
450,036
Son üye
murki

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst