Cezasız Yere Kompanzasyon Yaparsak Fatura Düşer mi ?

SİZCE ?


  • Kullanılan toplam oy
    36

freeeem1

Üye
Katılım
6 Şub 2012
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba Arkadaşlar,

Sizden ricam bu konuya mantıksal ve matematiksel bir açıklama getirmeniz.

Konu şu ki;
Öyle bir yer düşünün ki burada harcanan aktif enerji 100 kW ve reaktif enerji 14 kVar. Aylık gelen fatura ise 100 TL. Bu tesis cezaya girmiyor ve faturayı düşürmek için kompanzasyon panosu koyuyor. DOLAYISIYLA BU TESİSE KOMPANZASYON PANOSU YAPILMADAN ÖNCE GELEN 100 TL FATURA , KOMPANZASYON PANOSU YAPILDIKTAN SONRA 70-80-90 TL GİBİ DEĞERLERE DÜŞERMİ.

Ben aktif enerjiyi hiç bir zaman değiştiremeyiz dolayısıyla düşmez diyorum, ve siz arkadaşlardan bu konuda doğruluğumu teyit etmek veya yanlışsam öğrenmek istiyorum... Şimdiden cevap veren arkadaşlara teşekkürederim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
aktif tüketiminiz değişmez dolayısıyla faturanız da değişmez.
 
Kondansatör devreye girdiği zaman çekilen akımın düştüğünü hepimiz biliyoruz,sayaçlarında çekilen akım a göre ölçüm yaptığından yola çıkarsak faturada kesinlikle düşüş olur.

Yada basit mantıkla %14 ün kompanze ettiğin oranı kadar faturan ucuzlar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
%14 oranla, zaten ceza sınırının aldındasınız. Bu rakamlar kesınse, ve hiç değişmiyecekse kompanzasyona gerek yok. Ama. sıstemde kombı sayac yoksa ve elektrık aldıgınız kurum, ınduktuf ve kapasıtıf harcamalarını göremıyorsa, otomatıık olarak sıze aktıf tüketimin %90 ı kadar, reaktıf ucret tahakkuk ettırır. Bu sorunuz, zihin jimnastiğimi yoksa gercekde var olan bir tesis içinmi soruyorsunuz.%14 oran sınırda dcemektır. Her an %15 lık sınırı gecme ıhtımaliniz var. En azından lokal kompanzasyon yapmakda fayda görürüm.Kompanzasyon yapmaklada, aktıf tüketımde düşme olmaz, sız yıne aynı mıktar aktif enerji ücretini ödersiniz..
 
Sadece aktif sayacı olan bir kaç buzdolabı sı olan bir markete veya benzin istasyonuna vb yerlere direkt kondansatör bağlayın ve deneyin tüketimin düştüğünü göreceksiniz.
 
Kompanzasyon yapıldığında sadece bileşke akım düşer.Aktif güç sabit kalır.Kablolardaki ısınma kaynaklı çok küçük bir tasarruf sağlanabilirse de kompanzasyon donanımının harcadığı aktif güç yüzünden toplamda küçük bir artışla bile karşılaşmak mümkündür.
 
Ya arkadaş neden bilmediğiniz konulara sırf cevap vermek için cevap yazıp insanları yanıltıyorsunuz. Bu konuya cevap veren herkese soruyorum. Siz hiç iki adet aynı güç ve markadaki iki motoru iki adet ayrı kombi sayaçlara bağlayıp aynı Şebeke üzerine bir motora kondansatör bağlayıp diğer diğer motora bağlamadan çalıştırıp 10 15 gün test edip sayaç değerlerini okudunuzda tasarruf edilmediğini görüpmü yazıyorsunuz. Ya yapmayın ya. Konuyu açan arkadaşa söylüyorum evet arkadaşım tasarruf ediliyor. İndüktif me kadar düşerse o kadar çok tasarruf ediyorsun. Ya biri Türkçe bi kompanzasyon nedir yazısı yazmış bütün forumlarda ******lık olsun diye kopyalayıp yapıştırımış. Bu nedir ya. Neymiş efendim motor manyetik alan oluşturmak için reaktif güç çekermiş yok ebesinin ... bu nasıl bi cümle ya. Faz açısının nasıl kaydığının mantığını anlamamış ve anlatamayın bi adamın yazısı her yere yapıştırılmış. Biraz kendiniz bişeyler araştırın bulun çözün yapın ya.
 
Bir tesisin prizine kondansatör bağlamak ( sözde enerji tasarrufu cihazı ) veya tesise kompanzasyon sistemi kurmak suretiyle aktif tüketimin düşeceğini iddia etmek boş bir çabadır. Çünkü bu iddia fizik kanunlarına aykırıdır.
 
Ya arkadaş neden bilmediğiniz konulara sırf cevap vermek için cevap yazıp insanları yanıltıyorsunuz. Bu konuya cevap veren herkese soruyorum. Siz hiç iki adet aynı güç ve markadaki iki motoru iki adet ayrı kombi sayaçlara bağlayıp aynı şebeke üzerine bir motora kondansatör bağlayıp diğer diğer motora bağlamadan çalıştırıp 10 15 gün test edip sayaç değerlerini okudunuzda tasarruf edilmediğini görüpmü yazıyorsunuz. Ya yapmayın ya. Konuyu açan arkadaşa söylüyorum evet arkadaşım tasarruf ediliyor. İndüktif me kadar düşerse o kadar çok tasarruf ediyorsun. Ya biri Türkçe bi kompanzasyon nedir yazısı yazmış bütün forumlarda ******lık olsun diye kopyalayıp yapıştırımış. Bu nedir ya. Neymiş efendim motor manyetik alan oluşturmak için reaktif güç çekermiş yok ebesinin ... bu nasıl bi cümle ya. Faz açısının nasıl kaydığının mantığını anlamamış ve anlatamayın bi adamın yazısı her yere yapıştırılmış. Biraz kendiniz bişeyler araştırın bulun çözün yapın ya.

Ben sizin ne demek istediğinizi tam anlamadım, başlığı okudunuz mu?
 
sn uzmansel, siz monofaze sayaçla bu testi yaptınız mı? monofaze sayaçla bu testi yaptığınızda ve reaktifi yok ettiğinizde sayaç daha mı az enerji tüketimi kaydediyor, yada tersi aynı aktif güç için kompanze edilmemiş durumda daha mı fazla güç tüketimi kaydediyor sayaç? Bunu mu iddia ediyorsunuz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,071
Kullanıcılar
450,043
Son üye
jdkfhbbhf

Yeni konular

Geri
Üst