camasır makınalarının beynı hakkında

arkadaşlar bu 5238 model makinanın sorunu başlatma programında .presostat borusu çıkmış olmasına rağmen su almış gibi çalışmaya başlıyor. presostat tan şüphelendim presostat ın sağlam olduğunu yaptığım ölçümlerle onayladım . mekanik beyni değiştirdim yine aynı sorun devam ediyor. elektronik kart tından dolayı olabilirmi ? yanıtlarsanız sevinirim.:))))

sayın teknik dogan:

Makinanızın elektronik kartı sadece hız kontrol işlemini yapmakta,programla bir bağlamı bulunmamaktadır .

Ayrıca yapı itibariyle kapı kilitlendiği andan itibaren motor yünlü devrine 28 devir /dakika dönmekte, beraberinde su almaktadır . Suyunu uygun seviyede adıktan 3 dakika sonra normal yıkama devri (56devir/dakika) hızla dönmektedir . Sizin arıza olarak düşündügünüz çalışma makinanın programında var olan bir özelliktir . hayırlı akşamlar
 
arkadaşlar öncelikle merhaba der hepinizi selamlarım benimde bir problemim var yardımcı olursanız sevinirim. arçelik 4120 model çamaşır makinem var suyu boşaltmıyordu pompayı söküp temizledim ama yine çalışmadı makinenin üst kapagını söktügüm de tahliye pompasından gelen kablolardan birinin swıch den çıkmış oldugunu gördüm ama nereye takılacagını bulamadım eger bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinecegim şimdiden teşekkürler ....

Su seviye anahtarınızın tam ortasındaki 4 nolu bacağa bağlayınız .kolay gelsin
 
beyin dediginiz program cihazı olsa gerek kardeş sen bak program nerede duruyor ve daha sonra ona göre harekete kalkış olmadı gönder bana beyni tamir yaparız oke.! her türlü beyin kart tamiri yapılır ..!
 
İstanbulda kart tamiri yapan veya satan yer neresi var acaba arçelik 5500E çamaşır makinası anakart lazım nerden bulabirim
 
Çamaşır makinelerinde beyin olarak tabir edilen ekipman bir nevi thumbell switchtir. Arkasında minik bir DC motor vardır, bu DC motor elektronik kontrol kartı üzerindeki zamanlayıcı, kapı ve güç devreleri sayesinde sürülür DC motor switchi hareket ettirir, böylelikle programlar, içeriğindeki kontakların açık-kapalı durumlarına göre işletilir. Bunu çok konumlu Pako şalterler gibide düşünebilirsiniz. Program işletim sistemi Mekaniktir. Ancak yeni makinelerde bu durum Mikroişlemcilere dönüştü. Programların gerektiği şekilde işletilmemesi, kontak konumlarını dairesel olarak değiştiren DC Motor yada ilgili switchden kaynaklanabilir. Makinenin içi açıldığında Switche bağlı olan çok sayıda kablo görülür. Bu kablolarda bir temassızlık yada kavrulma durumlarıda sözkonusu olabilir. Kısa programların yürütülmesi ama uzun programlarda sorun çıkartması elektronik kontrol kartından kaynaklanıyormuş gibi görünmüyor.
Çözüm olarak: Makinenin içini açın ve switch arkasındaki DC motoru kontrol edin. Program geçişlerinde switchi belirli bir miktar döndürmesi gerekir. Eğer döndürmüyorsa motoru boşa alıp tekrar deneyin ve bu sırada başlangıç programı işletimini manuel yapın, programın geçiş noktasında motoru gözleyin, eğer rahat dönüyorsa sorun switch mekaniğinden olabilir, motorun kendisi bozuk olabilir, motoru besleyen çıkış transistörlerinde sorun olabilir (Motor besleme Akımı gerektiği gibi gelmeyebilir.) Switch mekaniğini manuel olarak kontrol edin (Elle çevirin geçişler yumuşak olmalıdır. Eğer sert ise motor switchi çeviremiyordur.) Switch mekaniğinde yada dönmesinde sorun gözlenmiyorsa içeriğindeki kontaklar iletmiyor olabilir. Switchi tamir edemezsiniz ama artık eski makinelerin parça fiyatları eskiye göre ucuzladı. Yenisini alıp kolaylıkla değiştirebilirsiniz.

Hocam harikasın;
Benim sorunum tam olarak bu parça.
Yerinden sökmek gibi bir gaflet içersine düştük ki sorma gitsin.
Şimdi çok önemli bir sorum olacak.
Bu parçayı düğmeye tam olarak hangi pozisyonda oturtmamız lazım.
Bunun belli bir ayarı var mı yoksa takılması yeterli olur mu?
dc motor gayet sağlıklı çalışıyor.
o nun çevirdiği plastik dişli diğer dişli grubunu bazen çeviriyor bazen çevirmiyor.
makina gitti gidecek sen bir el atar da yardımcı olursan ben elimden geleni yapar makineyi kurtarırım aksi takdirde makine çöpe gidecek.
 
Makinanızın marka ve modelini verirseniz bilgimiz dogrultusunda sizi yönlendire biliriz.Bahsettiginiz dügme sadece tek taraflı oturur (tabii'ki daha önceden zorluyarak deforme olmamışsa)
 
markası ve model ne
 
istanbulu bilmem ama reka yani beyinci muraty var kargo la gonderirsin ayarlarız
 
Makinanızın marka ve modelini verirseniz bilgimiz dogrultusunda sizi yönlendire biliriz.Bahsettiginiz dügme sadece tek taraflı oturur (tabii'ki daha önceden zorluyarak deforme olmamışsa)

Frigidaire WM8505 MARKA.
Daha önce hiç kurcalanmadı.
Oturtma şekli var anladığım kadarı ile.
Yani program düğmesi hangi konumda iken arkadaki düzenek oturtulamı.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Bir de;
Bosh marka makinelar nasıldır?
Ötv indirimi ile birlikte 600 devirli bir model 550 TL ye düşmüş.
Makinem düzelmez ise bunu almayı düşünüyorum.
Bu fiyat aralığında sizin önerebileceğiniz başka bir model var mı acaba?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,802
Kullanıcılar
449,984
Son üye
riki35

Yeni konular

Geri
Üst