Buzdolabı Evap Üstünde Buzlanma ve Soğutmama Sorunu

Kazuya5587

Katılımcı Üye
Markası Samsung. Normal çalışan buzdolabı içinden aşırı kötü kokular çıkınca (et unutulmuş) evap kısmını söktüm ve fotoğrafta çizdiğim kılcal boru üzerinde ve yanındaki boruda korozyon vardı. Elimi dokunmamla parçalar düştü.
Sonrasında ise fotoğraftaki kılcaldan alt siyah kaplamanın bittiği yere kadar buzlanma yapmaya ve dolap soğutmamaya başladı. Hasar görerek gaz mı kaçtı acaba?
3 günde gazının bitmesi gerekirdi diyorum eğer gaz kaçak yapsa.
Sensörler arızalı, ilk ölçümde hatalı ölçmüşüm. (sensörleri değiştirdim fakat sorun devam ediyor) Fan sağlam.
Kılcal tıkanmış olabilir mi? Motor gayet iyi çalışıyor fakat soğutma konusunda ciddi sorun var. Hiç soğutma yapmıyor diyebilirim.
Eğer kurtarılmayacak gibiyse parçalamayı düşünüyorum (işe yarar parçalarını alarak).
Cevap veren ustalarıma şimdiden teşekkür ederim.

mezya eln

1753446241790.webp

Son düzenleme:
Muhtemelen gaz kaçağı ya da tıkanma gibi. Belli yerlerine köpükle deneme yaptım fakat kaçak görünen yerlerdinde değil. Uğraşılacak bir şey değil diye düşünüyorum. Bu gün parçalarım dolabı.

Drayeri kesip kompresör çalışınca yağ atıyor mu diye gözlemlesen sağlıklı olurdu.

Servis borusu ekleyip vakum yaptıktan sonra gaz vererek denemeni önerirdim.

Selametle
Komple parçaladım 🤦‍♂️ o kadar uğraşmak istemedim çünkü et unutulmuş ve komple temizliğe rağmen olmadık yerlerine sızıntı yaptığı için koku istediğim seviyede azalmadı. Parçalayarak nerelere ulaştığını görmek için bahanem oldu. İki bölme arasındaki (kapı anahtarları) yeri söktüğümde gördüm ki artık larvalar oluşmuş. Tıkanma olduğu da parçalayınca kesinleşti çünkü gazı olduğu gibi duruyordu. Çok fazla korozyon vardı borularda. Bu gün olmazsa 2 aya sanırım gaz kaçağı da başlardı.
Hocam teşekkür ederim. Bu yazdığın aklımda olacak. Şimdilik taşınma durumunda olduğum için bazı şeyleri deneyemiyorum. Cevabın için tekrar teşekkürler.

Hocam aynı dolabı 10 senedir kullanıyoruz bunların gaz kaçağı alttaki evap paslanır borudan yapılıyormuş o zamanla kaçırıyormuş, lakin dolap çok standart ve iyi bir dolap elektrik tüketimi çok az. Motorları çok sessiz.

Bizim sıkıntı üst kısmın kanalında donlanma oluyor ve kapağı vakumluyor kanalını bi kaç kere açtım ama uzun vadede yine yaptı, servise sordum onun yatağı bozulduysa sürekli tıkanır o dedi bilmiyorum ne kadar doğru. Vallahi yazık etmeyin parçalarına 😁 😁

Hocam aynı dolabı 10 senedir kullanıyoruz bunların gaz kaçağı alttaki evap paslanır borudan yapılıyormuş o zamanla kaçırıyormuş, lakin dolap çok standart ve iyi bir dolap elektrik tüketimi çok az. Motorları çok sessiz.

Bizim sıkıntı üst kısmın kanalında donlanma oluyor ve kapağı vakumluyor kanalını bi kaç kere açtım ama uzun vadede yine yaptı, servise sordum onun yatağı bozulduysa sürekli tıkanır o dedi bilmiyorum ne kadar doğru. Vallahi yazık etmeyin parçalarına 😁 😁
Parçaları ayırdım kenara. Bir kaç bir şey deneyeceğim. Dış kasayı komple attım çöpe. Kart ve soketler dahil söktüm :)) gerçekten aşırı temiz. Motorda hiç ses yok. İnsan elini değmeyince çalıştığını anlamıyor. Borular için ise yapacak bir şey yok. 11 yıl kullanmışlar.

Parçaları ayırdım kenara. Bir kaç bir şey deneyeceğim. Dış kasayı komple attım çöpe. Kart ve soketler dahil söktüm :)) gerçekten aşırı temiz. Motorda hiç ses yok. İnsan elini değmeyince çalıştığını anlamıyor. Borular için ise yapacak bir şey yok. 11 yıl kullanmışlar.
aynen öyle, rezistansı sağlamsa buzlanma sensörüyle beraber ihtiyacım olabilir açıkçası tam bilmiyorum 😁

Bizim sıkıntı üst kısmın kanalında donlanma oluyor ve kapağı vakumluyor kanalını bi kaç kere açtım ama uzun vadede yine yaptı, servise sordum onun yatağı bozulduysa sürekli tıkanır o dedi bilmiyorum ne kadar doğru.
Rezistansa bakır tel dolayıp, tahliye kanalına temas etmeyecek şekliyle kanalın içine doğru yerleştir. Sorunun temelli çözülür.
Şimdilik taşınma durumunda olduğum için bazı şeyleri deneyemiyorum
Uzun zamandır videolarını da göremiyordum; yeni evin hayırlı olsun.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri