Buat Kanalından Ethernet Kablosu Götürmek

Anarşik

Üye
Katılım
4 Tem 2020
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
24
Duvarlara zarar vermeden ve ortalıkta gözükmeyecek şekilde internet kablosu çekmek istiyorum 2 oda arasında. Bu kabloyu buatlardan götürmek mümkün müdür? Evin elektrik tesisatı ilk yapıldığından beri hiç ellenmedi. İçinde kılavuz kablolar var mıdır? Yoksa nasıl götürülebilir? Mesafe çok uzak değil yan yana olan 2 oda. Maksimum 5 metre civarında kablo gerekir diye düşünüyorum
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
kayganlaştırıcı siprey vardı kablo için onsuz kanser eder...
 
Buattaki kablolardan birine aynı kesitte bir kablo ile birlikte ethernet kablosunu bağlarsınız,bağlantıyı sağlam ve fazla kaba olmayacak şekilde çekersiniz ancak yalnız yapmanız zor olur.Bir kişi kabloyu çekerken bir kişinin itmesi gerekir.İl çektiğiniz kablonun yerine yeni kabloyu kullanırsınız.Ama şu detayı unutmayın,enerji kablosu ile data kablosunun o kadar yakın olması parazite sebep olabilir.
 
Buatla uğraşmayın bence..Eğer yan yana ise önce süpürgeliğe indirin oradan karşı odaya geçecek yere getirin ve duvarı delip karşıya geçin.Oradan yüne süpürgelik altından istediğiniz yere götürün.
 
Boru içinde alçak gerilim linye hatları vardır, içinden akım geçerken elektromanyetik akı oluşturup, zayıf akım kablolarında parazite sebep olabilirler. Aynı borudan geçirecekseniz, elektromanyetik yalıtımı, shield, kalkanlama filanı iyi seviyede olmalı. Geçen akım zayıf kablolarından geçenden fazla olduğundan, alçak gerilim kablo sıcaklıkları zayıf akım kablolarından fazla. Isı dayanımını ayrıca göz önüne almalısınız. Bu açıdan en iyi seviyedeki kabloları seçmeniz gerek. Borudaki alanı küçültmek ısı dağılımını da azaltır. Bu alçak gerilim kablolarının ısınma miktarını da arttıracaktır, taşıyabilecekleri akım seviyesini de düşülecektir. 3x2,5mm kablolar için fazla sorun olacağını sanmam. Siz yine de bunları satın alacağınızı yere sorun, birkaç yere sorun en iyisi. Daha önce bu tarz bir şey yapmışlar mı, o boruyu kullanmak uygun mu, ne öneriyorlar diye.
 
Duvarın hemen arkasıysa ve taşıyıcı kolon değise orjinal profesyonel görüntü için mevcut prizin yanına uygun mesafe ve boyutta delik açın biraz alçı veya benzeri inşaat malzemesiyle tel / ethernet yuvası için buat kasası hazırlayın. Aynı işlemi diğer tarafa da yapın.

Powerline adaptörler (isimlerini öğrendim sonunda :)) iyi alternatiftir, diğer seçeneklere göre daha maliyetli görünse de duvarla kabloyla buatla uğraştırmaz 300m menzil var ki zaten duvar arkası ise hiç sıkıntı yaşatmaz, kablosuz alıcı tipleri de var. En büyük maliyet zaman harcamaktır ;)!
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst